God fredag.

Mandag denne uke ble kysten skikkelig satt på kartet ved markeringen kystaksjonen hadde utenfor Stortinget. Det må ikke være tvil om at fiskeressursene skal tilhøre fellesskapet. Båtsfjord kommune støtter denne aksjonen, og vi har blant annet bevilget kr 5000,- til arbeidet deres. I tillegg var vi med på å fremme støtte til dem inn for Øst-Finnmark regionråd. Her ble det fattet et enstemmig vedtak, hvor rådet støttet aksjonen. Denne uttalelsen har vært referert blant annet i ulike media. Nå får vi håpe at Stortinget vil sette denne saken på den nasjonale dagsorden.

Varanger KraftNett har søkt om å bygge en ny 132 KV kraftledning mellom Båtsfjord og Kobbkroken i Kongsfjord. Denne linjen er nødvending både for forsyningssikkerheten og realiseringen av Hamnefjell Vindkraftverk. I denne forbindelse har kommunen nå fått informasjon om konsesjonssøknaden. Dette skjedde i et møte mellom kommunen, Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE) og Varanger Kraft sist tirsdag. Konsesjonssøknaden kan dere lese på kommunens hjemmeside.
Les mer...HØRING - KONSESJONSSØKNAD FOR NYE KRAFTLEDNINGER PÅ VARANGERHALVØYA

Onsdag var det møte i kultur- og oppvekststyret. Her ble våre barnehager godkjent som pedagogiske virksomheter etter barnehageloven. Kommunestyret har delegert til kultur- og oppvekststyret å være kommunens barnehagemyndighet.

Vi vil allerede nå minne om vårens vakreste skieventyr! Midnattski for kvinner 2.-og 3. mai i fiskerihovedstaden. Se www.midnattski.com

På Båtsfjord kino:

Søndag 9.3 kl 1900. 3D. kr 80/100.Rise of an Empire

Søndag 9. mars kl 1700. 2D. 1t. 32 min. Kr 80 og 100. Sensur 7 år

Mvh                                                                                                                                                                      

Geir Knutsen

 Ordfører

Hullbånd: Ord på veien: 

 

                                           

 

Ord på veien: Hvis du kan drømme det, kan du gjøre det.

Husk og bruk REFLEKS!