God fredag.

Først vil vi nok en gang gratulere Mikal Solhaug med nybygget, samt ønske rederi og mannskap lykke til!

Besøket med fiskeriminister Elisabeth Aspaker før helga ble konstruktivt og løsningsorientert. Temaer det spesielt ble lagt vekt på var endring av kvoteåret, reguleringen av hysefisket, ferskfiskbonusen, bonus for krokfanget fisk og selvfølgelig leveringsforpliktelsene. I tillegg fikk vi nevnt viktigheten av å videreføre/styrke bifangstordningen, slumpfiskeordningen og ikke minst at mudringen i Båtsfjord havn må komme i gang så fort som mulig. I dag står vi på prioritert liste med oppstart i 2016 i Nasjonal transportplan.

I forrige uke var representanter fra kompetansesenteret rus Nord-Norge i Båtsfjord og presenterte ungdataundersøkelsen, som ble gjennomført i desember i fjor blant våre ungdomsskoleelever. Undersøkelsen vil ikke være offentlig før 3 måneder etter at undersøkelsen var gjennomført. Det kom fram mange positive sider ved levekårene til våre ungdommer, men samtidig så viser den at vi fortsatt har utfordringer, og at dette arbeidet er noe vi må arbeide med kontinuerlig. Hvordan det skal arbeides videre med dette temaet, vil bli tatt opp på neste møtet i Sjumilssteget blant våre ledere i kommunen.

Lørdag ble det avholdt fylkesmønstring i Alta hvor 14 Båtsfjordungdommer deltok.

Hiphopgruppa 4 Continents ble valgt ut til å reise til Arkhangelsk for å representere UKM Finnmark. Gruppa består av Benjamin Olsborg, Nico Rantala, Simen Johnsen, Vladik Kalinovsky. Se film av opptredenen deres på www.ukm.no
Matilde Mikalsen ble sendt videre til landsmønstringen i Trondheim som ung arrangør. Vi gratulerer så mye.

I forrige uke var det møte i teknisk styre. Her ble planforslaget for detaljreguleringsplan for Båtsfjord havn vedtatt lagt ut til offentlig ettersyn.

Barnehageplass 2014. Søknadsfristen er 1. april. Dette gjelder også ønsker om reduksjon eller økning av plass.

Mvh

Geir Knutsen
Ordfører

Ord på veien: Man skal ikke utnytte vennlighet.

Husk og bruk REFLEKS!