God fredag.

I forrige uke startet arbeidet med vindmølleparken samt etableringen til SalMar i SyltefjordJ.

Mandag til onsdag var ordfører, havne sjef og daglig leder Linken på Barentshavkonferansen i Hammerfest. Barentshavet er stort, og her ligger det betydelig potensial og nye muligheter for å finne mer olje og gass. Det er store forventninger til 23. konsesjonsrunde, som gjelder blant annet Barentshavet sørøst. Hovedtemaet for konferansen var «Samspill for vekst».
Dette er viktig i en tid med høye kostnader og forbigående lav oljepris. Alle var enige om at nøkkelen til videre vekst ligger i samarbeid, samhandling og sameksistens. Nærmere 400 konferansedeltagere deltok.
Nytt av året var at det var ordførere fra fylket som var møteledere. Her deltok jeg på vegne av Båtsfjord kommune.

Denne uka har Båtsfjord skole hatt besøk av sin samarbeidsskole fra Murmansk.

20 elever og 4 lærere har blitt bedre kjent med norske elever, vårt samfunn og kultur. De har i løpet av oppholdet blant annet besøkt skolene, bedrifter og norske hjem. Utvekslingen startet i 2010, og årlig har alle elever på ungdomsskolen og videregående som har russisk som fremmedspråk deltatt. Prosjektet er finansiert av Båtsfjord kommune og Barentssekretariatet.

 

I går ble folkemøtet om kommunereformen gjennomført. Temaet var kommunesammenslåing eller fortsatt egen kommune? Tilbakemeldingene på møtet var klare på at forsamlingen ønsker at vi fortsetter som egen kommune.

Vi minner på; Midnattskirennet som avvikles 6.-7. mai.

Ord på veien: Å drømme om den du skulle ønske du var, er å ødsle bort den du er!

God helg!

Geir Knutsen
Ordfører