God fredag.

Vi gratulerer alle som tok fag - svennebrev i 2017. Ordfører var så heldig å få dele ut hele 26 fag – svennebrev. Innenfor fagbrev; anleggsmaskinførerfaget, barne- og ungdomsfaget, helsearbeiderfaget, IKT-servicefaget, industrimekanikerfaget, salgsfaget og sjømatproduksjon. Svennebrev i tømrerfaget.
Båtsfjord kommune ønsker å fremheve verdien av fagutdannelse. Interessante jobber og fagstolthet er viktig i den forbindelse.

Forrige helg var det sesongavslutning for våre skiløpere i Karasjok og Tana. Nok en gang kom vår lovende skiløpere hjem med gode resultater. Vi gratulerer dere alle så mye. En spesiell hilsen til Marita Steffensen som ble Finnmarksmester i skiskyting. Dere alle er gode ambassadører for Båtsfjord kommune.

SKANSEN OG BIBLIOTEKET ENGASJERER TIL DE GRADER

I forrige uke var det folkemøte om kulturen inn i prosjektet «En skole - en barnehage». Møtet viser at Båtsfjord har et svært oppegående kulturliv. De vet hva de vil, og de vet å si fra. Heldigvis må jeg si.  Og det må selvfølgelig vi som politikere ta inn over oss. 

Målet med møtet var å få nye innspill for å gjøre dette prosjektet enda bedre. Det ble et meget godt møte med nærmere 100 deltagere, noe vi satte stor pris på. Kort oppsummert så mener de fleste at kulturhuset skansen må videreføres, samt at det kom flere innspill på at arealene til biblioteket var for små.

Ordfører vil med bakgrunn i folkemøtet nå bestille en utredning av det jeg vil kalle alternativ 2; beholde Skansen og eventuelt bruke frigjorte arealer i ny-prosjektet til en utvidelse av biblioteket og mere areal til kulturskolen. Dette vil selvfølgelig øke kostnadene, men det må vi komme tilbake til.

Som jeg understreket på møtet, avgjørelsen er ennå ikke tatt, så tiden frem til da blir både utfordrende og spennende.

Kommende onsdag er det kommunestyremøte igjen. Følg møtet via kommunens hjemmeside.

VI MINNER PÅ: Båtsfjordmessa 2018. LØRDAG 16. JUNI KL 10.00-17.00 PÅ BÅTSFJORD IDRETTSHALL
FOR NÆRMERE INFO: MESSEKOORDINATOR MAY BENTE ERIKSEN, 951 56 460

BARNEHAGEPLASS 2018/-19. SØKNADSFRIST ER 1.10.18.

Sett av datoene; torsdag 2. til og med lørdag 4. august da arrangeres Båtsfjord i fest 2018.

På Båtsfjord kino: Søndag 22.4 KL. 19:00. Death Wish

Ord på veien: Ungdom er noe kun unge mennesker har, som kun eldre forstår å verdsette.

Geir Knutsen
Ordfører