God formiddag.

Da er våren kommet for fullt i fiskerihovedstaden. Sne og is smelter, gatene kostes, folk rydder, syklene er tatt ut, sommerklærne er tatt i bruk og ikke minst det er stor investerings lyst i fiskerihovedstaden. Kan vi ha det bedre. Nyt varmen!

Skole, barn og unge, er et av de viktigste satsingsområdene denne valgperioden.

Denne uken har utdanningsdirektoratets veilederteam igjen vært i Båtsfjord og Berlevåg. Som vi har nevnt tidligere er fokuset kvalitet i skolen. Denne gangen var begge kommunene også samlet i Kongsfjord til en felles samling.

Felles oppvekstsjef stilling for våre kommuner er lyst ut.

Forrige fredag var skolene temaet da vi hadde et videomøte med utdanningsavdelingen hos fylkesmannen. Her deltok de fleste som har noe med skolene å gjøre.

Onsdag var det igjen kommunestyre. Her ble blant annet evalueringen av tolærersystemet i basisfagene debattert. Det ble vedtatt at tolærersystemet skal videreføres. Samtidig ble det forutsatt fra skoleeier at organiseringen av tolærersystemet blir endret, slik lærerne har foreslått for å øke læringseffekten.
I tillegg vedtok kommunestyret at Finnmark kommunerevisjon IKS, skal oppløses. Saksliste og vedtak finner dere på kommunens hjemmeside.

Vi minner på;
Årets 1.mai arrangement starter ved bautaen kl. 10.30, så gudstjeneste og 1.mai møte på pensjonisthuset. Årets taler er Ann Solveig Sørensen, forbundssekretær i NNN.
HMS kurs for ledere. For påmelding: E-post til bedriftshelsetjenesten@epost.no eller mob. 90 24 24 46. Påmelding tas i mot frem til og med fr. 29.04.16.                                                             
 Neste helg står vårens vakreste eventyr for døren. Midnattskirennet for kvinner 6.-7. mai.

Ord på veien: Bitterhet er en form for egoisme!

God helg!

Geir Knutsen
Ordfører