God fredag.

Båtsfjord kommune gratulerer han Endre med ny båten, 36- fotingen Enja, og ønsker han lykke til fremover. Dette er en flott tilvekst til flåten i fiskerihovedstaden.

Mandag denne uken startet ferskfiskordningen for kystflåten. Myndighetene har satt av nesten 20 000 tonn torsk til denne ordningen. Det vil si at de som leverer fersk fisk kan ha 20 % torsk i fangsten utover sin egen kvote. Fra 27. juni økes prosenten til 30 %. Formålet med denne ordningen er å forlenge torskesesongen. Dette er ei ordning som har fungert og fungerer både for fiskerne og industrien.

Kommunestyret har vedtatt å ta opp kr 4.000 000,- i startlån fra husbanken til videre utlån. I tillegg skal det søkes om kr 400 000,- til etablering av egen bolig for personer med lav inntekt og som ikke er i stand til å betjene lån fullt ut.

Kommunestyret foreslår følgende medlemmer som skjønnsmedlemmer til tingrettene i Finnmark 2017-2020; Torfinn Sørnes, Tove Gjæver Pedersen, Solveig Zahl-Johansen og Kjell Olaf Larsen.

Kommunestyret har konstituert Trond Henriksen i stillingen som rådmann i perioden 1.4.16 – 1.2.17.

I neste uke er det møter i næringsstyret og formannskapet.

Vi minner på;
I dag står vårens vakreste skieventyr for døren, midnattski for kvinner. Vi ønsker alle lykke til!
I morgen er det igjen klart for fotballkamp på Fiskerigruppa Arena. BSK sitt småjentelag møter Kirkenes. Vi ønsker våre småjenter lykke til!

Ord på veien: Feiltrinn som man lærer noe av kan være verdifulle.

God helg!

Geir Knutsen
Ordfører