God formiddag.

Ønsker dere alle et godt nytt år og et godt nytt arbeidsår!

2015 blir nok et spennende år. Mye er gjort i 2014, slik at grunnlaget er godt for videre positiv utvikling. Samspillet i vår kommune er viktig for et kontinuerlig positivt utviklingsarbeid. Å få være ordfører i ”Fiskerihovedstaden” er et privilegium, der ting må endres og forbedres hele tiden. Her ligger den største utfordringen, da man må prioritere tilgjengelige ressurser for å skape seg handlingsrommet som må til for å forbedre innbyggernes tilbud.

Kommunestyret har vedtatt budsjettet for 2015. Til tross for at vi får mindre overføringer fra staten klarer vi å videreføre våre velferdsordninger til våre innbyggere. Dette er vi veldig glade for.  Vi har fortsatt store investeringer som både skal startes, videreføres og ferdigstilles dette året. Kan nevne; fortsette rehabiliteringen av helsesenteret, utstyr Båtsfjord skole, IKT-oppdatering, vann og avløp, nytt havnebygg og ny belysning i idrettshallen.

I tillegg venter vi i spenning på flere spennende avgjørelser som skal fattes dette året som blant annet vindmølleparken, helikopterbasen, Ishavsbruket, Embla, utfylling og mudring av havna og ikke minst resultatet av sjømatindustriutvalget (Tveterås-utvalgets) forslag.

Tirsdag hadde ordføreren et positivt møte vedrørende videreføring av LOSA yrkesfag neste skoleår. Et enstemmig fylkesting valgte før jul dessverre ikke å videreføre dette tilbudet i fiskerihovedstaden. Fylkesordføreren har lovet å se på saken på nytt.

Vi minner om romjulssprinten på ski, sonerennet i skiskyting og vinterstormen i badminton som arrangeres i helga.

På Båtsfjord kino: Søndag 11. Januar kl 1900  Seventh Son  Sensur?  Kr. 80/100.

Ord på veien: Fremtiden er der hele tiden, og vi former den hver dag.

Håper alle får et fremgangsrikt år i 2015.

Husk bruk refleks!

God helg!

Geir Knutsen, optimistisk
ordfører