God formiddag.

Forrige helg var det idrettskrets ting i Lakselv. Her ble May Bente Eriksen gjenvalgt som leder av Finnmark idrettskrets. Vi ønsker henne lykke til med en ny periode.

Kultur- og oppvekststyret har godkjent nye vedtekter for våre barnehager. Saken går nå videre til kommunestyret.

Tirsdag var det generalforsamling i Båtsfjord private videregående skole. Skolen fikk i 2014 godkjent sin søknad om statsstøtte etter privatskoleloven. Godkjenningen gjelder drift av studiespesialisering vg 1, vg 2 og vg 3, samt påbygning. Skolen hadde 14 elever skoleåret 2015/2016.

Onsdag og torsdag var det møter i henholdsvis formannskapet og teknisk styre. Sakspapirer ligger på kommunens hjemmeside. I formannskapet ble det enstemmig vedtatt at vi fortsatt skal bestå som egen kommune. Saken blir endelig avgjort av kommunestyret 22. juni. Formannskapet innstiller ovenfor kommunestyret å innvilge Båtsfjord skytterlag et lån på kr 100 000,-, slik at de kan realisere en elektronisk skytebane i idrettshallen. Dette vil være med på å gi våre skyttere et nytt og kjærkommet tilbud, og ikke minst med tanke på å rekruttere nye skyttere i fiskerihovedstaden.

I går hadde vi besøk fra Kirkenes næringshage. Her ble vi presentert og invitert til å delta i et utviklingsprosjekt mot petroleumsvirksomhet i Barentshavet sør-øst. Endelig beslutning vil bli tatt etter ferien i samarbeid med næringslivet i Båtsfjord.

Vi minner på: Søknadsfrist prosjektleder Linken næringshage 26. juni.

Kulturprisen 2016. Båtsfjord kommunes kulturpris kan gis til enkeltpersoner eller lag/foreninger i Båtsfjord som før ikke har mottatt denne.
Skriftlig begrunnet forslag må være registrert inn på rådhuset innen mandag 20. juni 2016.

 

På kino søndag 19. juni kl.1939. Kr. 80/100. Teenage Mutant Ninja Turtles 2 i 3D.

Ord på veien: Det er ofte mot, ikke analyse som ligger bak små og store suksesser.

God helg!

Geir Knutsen
ordfører