God formiddag.

I går kom Gladnyheten vi har ventet på; INVESTERINGSBESLUTNING PÅ HAMNEFJELL VINDKRAFTVERK er nå tatt.

Prosjektet omfatter bygging og drift av Hamnefjell Vindkraftverk med 15 vindturbiner med samlet installert effekt på ca. 50 MW.
Oppstart til våren. Et nytt industrieventyr starter i fiskerihovedstaden og samfunnet vil få fler ben å stå på.

Denne uken har fylkets ordførere og rådmenn vært samlet i Karasjok til årets kontaktmøte med fylkesmannen. Temaer her var blant annet fylkesmannens samhandling med kommunene, kommunereformen, flyktningsituasjonen, motorferdselloven, reindrift og planarbeid.

Ordfører har fått flere henvendelser om brøyting og snørydding av kommunale veier og plasser. I følge veglovens bestemmelser har kommunen ansvaret for brøyting av kommunale veier og gater. Likeledes har staten ansvaret for brøyting av riks- og europaveier mens fylkeskommunen er tillagt ansvaret for de fylkeskommunale veiene. Det vil si at fylkeskommunen har ansvaret for vår hovedgate samt våre fortauer. De øvrige veiene har kommunen ansvaret for.
Brøyting iverksettes kl. 06.00 mandag – fredag. Lørdag og søndag kl. 08.00.

Forrige lørdag ble episode nummer fem i av podkastserien Podtrettet lagt ut. Episoden er med Hilja Safira Bjerk. Her er finner dere lenken: http://kennethstromsvag.podbean.com/e/podtrettet-ep-5-hilja-safira-bjerk/?token=b85adca8fcefac3536ca40564fe97bcb

Vi minner på: På kino: Søndag 24.1 kl. 1700. 6 år. 1t 40 min. Kr. 80/100. Premierehelg.                   
Den Gode Dinosaur
Søndag 24.1 kl. 1900. 15 år. 2t 36 min. Kr. 80/100. Premierehelg. The Revenant               

Husk og bruk refleks!

Ord på veien: La fortiden være fortid. La også fremtiden være. Lev i nuet.

God helg!

Geir Knutsen
Ordfører