God formiddag, og vel overstått sommerferie!

Da er vi kommet godt i gang etter en fin sommerferie.

Første juli ble en historisk dag. For første gang er innbyggertallet i Båtsfjord kommune høyere enn i Vardø kommune. Båtsfjord hadde 2122 innbyggere og Vardø 2116.

Først vil jeg på vegne av Båtsfjord kommune, innbyggerne og tilreisende rose Finnmark Mat & Kulturopplevelser med et godt gjennomført Båtsfjord i fest arrangement.

I begynnelsen av denne uken var ordføreren på omvisning i lokalene til ”Hautørkeriet” som er under etablering på Aarnesbruket. Lokalene er snart totalt renovert innvendig, og det øvrige arbeidet er i rute. Det kommer til å bli ett flott og moderne anlegg. Oppstart er etter planene i løpet av oktober måned.

Forrige helg ble det medaljedryss for Båtsfjord Hestesportsklubb i Kretsmesterskap (KM) og Nord Norsk Mesterskap (NNM) i Sør Varanger for dressurridning. Helene Jakobsen tok gull og ble kretsmester. Hun tok også sølv i NNM.  Ida Kvivesen tok sølv i KM og bronse i NNM.

I disse dager starter nærmere 700 000 elever på nytt skoleår. I Båtsfjord er de ansatte allerede i gang, og elevene begynner i neste uke. Vi ønsker med dette både nye og gamle elever, foreldre og ansatte lykke til. Spesielt ønsker vi våre 23 nye førsteklassinger lykke til.

Når det gjelder den videregående skolen i Båtsfjord, så er vi helt klare på at dagens Losa-tilbud må videreutvikles å gjøres om til en permanent ordning.

 

På Båtsfjord Kino søndag 19.8, ungd/voks: Kl. 19.00: Expendables 2 Premierehelg 2D

 

 

 

 Ord på veien: Barna våre er det mest dyrebare vi har.

 

God helg!                                                                                                                                                                           

Geir Knutsen

Ordfører