God formiddag, og vel overstått sommerferie!

Men for all del, fortsatt er det sommer, og vi kommer helt sikkert til å få mange flotte soldager i ukene som kommer.

Nok en gang vil jeg på vegne av Båtsfjord kommune, innbyggerne og tilreisende takke Espen Nystad og Rainer Hansen samt alle deres medhjelpere for et godt gjennomført Båtsfjord i fest arrangement.

I forrige uke kunne vi lese i Finnmarken at det kun var Alta i hele Finnmark som har hatt større befolkningsvekst enn vi i fiskerihovedstaden. Dette er nok et bevis på at det går godt i samfunnet vårt. Dette setter vi stor pris på. Nå er vi 2246 innbyggere.

Allerede nå gleder vi oss til at kystverket skal starte med mudringen av havna vår. Oppstart vil bli i oktober og vil gi ytterligere aktivitet i samfunnet vårt.
Også i sommer har det luktet asfalt i fiskerihovedstaden, og vi har fått reparert og reasfaltert noen av våre kommunale veier.
Trenden med at det pusses, snekres og males hver sommer bare fortsetter både på hytter og hus. Dette er med på å skape aktivitet og omsetning for næringslivet. Vindmølleparken holder tidsskjemaet sitt og er i rute.

Onsdag var det møte i formannskapet. Her ble tidsplanen for budsjettarbeidet vedtatt. I tillegg vedtok formannskapet å støtte politimesteren i at Finnmark må bevares som egen 110-region, og at 110-sentralen må etableres i Kirkenes.

Nylig deltok ordføreren på et oljeseminar i Vadsø i regi av Eni Norge. Goliat er nå i produksjon og er det første oljeproduserende feltet i Barentshavet, noe som har gitt store ringvirkninger i nord. Utforskningen av Barentshavet fortsetter. Her fikk vi en gjennom gang på hvordan Eni Norge forbereder sin lete aktivitet i nord. Dette var noe av temaene på seminaret.

Denne uken var det oppstart ved skolene våre. Vi ønsker med dette både nye og gamle elever, foreldre og ansatte lykke til med et nytt skoleår. Spesielt ønsker vi våre nye førsteklassinger lykke til.

Ungdomsklubben åpnes.
Første åpningshelg for ungdomsklubben. Fredag 26.8. 18.00-23.00. Lørdag 27.8. 19.00-23.00.


På Båtsfjord Kino søndag 28.8 kl. 17.00: Oppdrag Dory. Norsk tale. 6 år. Kr. 80/100. PREMIEREHELG


Ord på veien: Barna våre er det mest dyrebare vi har.

God helg!                                                                                                                                                                            

Geir Knutsen

Ordfører