God formiddag.

Denne uken starta med stortingsvalget, etterfulgt med en historisk milepæl, åpning av Hamnefjell vindkraftverk.

Nå er vi en vindkraft kommune også. Nok en gang vil vi takke eierne Finnmark kraft og Ardian, for at de valgte Båtsfjord og Hamnefjellet. Tirsdag 12.9 vil bli en dag vi kommer til å huske.

Jeg vil gjennom ukenytt takke for alle gratulasjonene i forbindelse med åpning av vindmølleparken.

I vår har «Ballstadøy» eksperimentert med å levere hysa levende til Båtsfjordbruket. Det ga bedre kvalitet og større utnyttelse av råstoffet. Både forskerne, fiskerne og bruket imponeres av forsøket. Fra før vet vi at levende lagring av torsk har vært en suksess

Nylig ble NHOs kommune –NM offentliggjort. Her kunne vi lese at Båtsfjord har klatret hele 70 plasser siden 2011. Dette viser at kommunen utvikler seg i riktig retning, noe vi vil takke alle sammen for. Samarbeid gjør oss sterke.

Onsdag var det sluttsamling med veilederkorpset (skoleutvikling). Felles samling med Berlevåg. Her gikk vi gjennom hva vi har gjort, har lært og ikke minst veien videre.

I går, torsdag, hadde vi dialogmøte med ledelsen av Finnmarkssykehuset.

I tillegg har vi denne uken hatt besøk av lederen, Inger –Heidi B Kjærvik, i årets TV-aksjon. I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 22.oktober. TV-aksjonen NRK 2017 går til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt.

Vi minner på: Hele uke 38 er satt av til brukermedvirkningsprosess for framtidas skole. Håper alle som er invitert til å delta møter opp og bidrar. Dette er et av de viktigste byggeprosjekt i kommunalregi noen sinne. Arbeidet blir ledet av WSP Norge.

På kino: Søndag 17.9 kl. 1900. American Assasin Kr. 80/100.

For å unngå ulykker nå som dagene blir kortere og mørkere ute, er det viktig at fotgjengere og syklende er synlig for bilistene.

 Husk og bruk refleks!

Ord på veien: Når forandringens vei blåser, går noen i skjul, mens andre går ut for å bygge vindmøller.

God helg!

Geir Knutsen
Ordfører