God formiddag.

Det arbeides fortsatt for å få etablert Arctic Biopro AS (produsere olje av lever) i fiskerihovedstaden. Fiskerihovedstaden Invest vil investere i dette prosjektet under forutsetning av tilsagn fra Innovasjon Norge eller annen bank/finansieringsinstitusjon. Denne etableringen vil være med på å styrke vår posisjon som fiskerihovedstad.

Teknisk styre har vedtatt å sende planforslag for områderegulering for akvakulturanlegg i Syltefjorden, plan ID 2018003, ut på høring og offentlig ettersyn.

Driften av ØFAS vil bli overtatt av Båtsfjord kommune fra nyttår.
Båtsfjord kommune har inngått avtale med Fjordkraft om levering av strøm. Når det gjelder vann- og avløpsprosjektet i Havnegata, så er det noe forsinket. Vi er nå kommet i gang med undersøkelsen av grunnforholdene på vår gravlund, da denne må utvides. 
Arbeidet med planlegging av sansehage på helsesenteret er kommet godt i gang.

Folkehelseinstituttet har for første gang lagt inn anmeldte voldshendelser i sin statistikkbank per 1000 innbyggere.
I snitt for hele landet var det 6,9 anmeldte voldshendelser. I Finnmark var snittet 9,6. Båtsfjord ligger lavest blant Finnmarks kommunene med 6,2. Fortsatt er selvfølgelig dette for høyt.

Administrasjonsstyret har vedtatt å lyse ut stillingen virksomhetsleder helse og omsorg på nytt.

Vi minner på: Søknadsfrist for barnehageplass 2020 er 01.10.19 for ønske om oppstart våren 2020, og 01.04.20 for ønske om oppstart høsten 2020.

Neste møte i næringsstyret (næringsfond/fiskerifond) avholdes 30. oktober 2019. Søknadsfrist: 2. oktober.

På Båtsfjord kino: Søndag 29. september kl. 1700.   Kaptein Sabeltann og Den Magiske Diamant. PREMIEREHELG

Ord på veien: Den som hersker den grå hverdagen, er en helt!

Ønsker alle ei god helg!

Geir Knutsen
Ordfører