God formiddag.

Godt nytt for fiskerne og landanleggene. Fra og med mandag denne uken ble ferskfiskbonusen økt fra 40 % til 60 %. Det vil si at det nå er lov å ha inntil 60 % torsk i fangstene. Ordningen forutsetter selvfølgelig at fisken blir levert fersk. Samtidig ble det fritt fikse for hyse.

Tirsdag var det kommunestyremøte igjen. Sakspapirene og protokollen finner dere på kommunens hjemmeside.

I går og i dag deltar ordføreren på en konferanse i regi av Nettverk fjord- og kystkommuner(NFKK). Norge har en fantastisk lang, flott og fruktbar kyst. Medlemmene i Nettverk for fjord- og kystkommuner kan alle nyte gleden av sjøkanten. Medlemskommunene kommer fra Tvedestrand i sør til Nordkapp i nord. Det er krevende og spennende å drive lokalsamfunn. Eldresenter, skoler, barnehager, næringsareal og veier. På kysten finner vi også havner og farleder. Hvordan skal sjøarealene fordeles? Til rekreasjon, til havbruk, til fiskeri, olje og gass og til transport. Dette er noen av sakene nettverket er opptatt av.

En av hovedgrunnene til at Båtsfjord kommune er medlem, er fordi formålet med NFKK er å ivareta kommunenes interesser knyttet til sikring av retten til lokal forvaltning av sjø- og kystsonene. Som fiskerihovedstad opplever vi stadig større og større press på arealene langs kysten vår.

Nå kan du søke om midler fra Finnmark fylkeskommune til restaurering av freda bygninger, kulturminner og kulturmiljø. Finnmark fylkeskommune deler ut midler først og fremst til fredete bygninger, anlegg og kulturmiljø som er privat eid. Private eiere kan være private personer, stiftelser, lag og foreninger. Det kan også gis tilskudd til spesielt verneverdige kulturminner langs kysten.
Nytt i år er at digitalt søknadsskjema skal benyttes. Søknadsfrist er 15. november. Se retningslinjer og søk på ffk.no/restaurering

Vi minner på: Neste møte i Næringsstyret (næringsfond og fiskerifond) avholdes 23. november. Søknadsfrist 2. november.

Kurs:
Truckførerkurs - Båtsfjord, oppstart 01.november.
For påmelding/informasjon kontakt: www.nord.aof.no

Etter planen er det lagt opp et grunnleggende ergonomikurs to.19.11.16 kl. 09.00 – 11.00 med påmeldingsfrist ma.07.11.16. Påmelding: E-post til bedriftshelsetjenesten@epost.no eller mob. 90 24 24 46.                                                                       

På Båtsfjord kino: Søndag 30. oktober kl.17. Trolls

 

Ord på veien: Motivasjon er når drømmene dine tar på seg arbeidsklær.

God helg!                                                                                                                                                                            

Geir Knutsen
Ordfører

Husk og bruk REFLEKS!