God formiddag.

Nylig la regjeringen fram sitt forslag til statsbudsjett. Nok en gang opplever vi at regjeringen forsetter å spare penger ved å dytte utgifter over på kommunene. Små utgifter for staten blir store utgifter for enkeltkommuner. Nye oppgaver blir pålagt kommunene uten at penger følger med.
Dette gjør at kommunene må kutte i sine velferdstjenester. Forventet lønns- og prisvekst for 2018 er 2,6 %. Samtlige kommuner i Finnmark, med et lite unntak Hammerfest, kommer ut med minus. For Båtsfjord kommune utgjør dette nesten 1 % (1,5 millioner kr).
Nå vil regjeringen redusere skattesatsen  med 1 %. Det vil si at nok en gang er det de som tjener mest som får mest skattelette!
Samtidig foreslår regjeringen å øke momsen, NRK lisensen, dyrere å gå til legen, dyrere barnehageplasser, fjerne eiendomsskatten på kraftlinjer, mindre dagpenger bare for å nevne noe. Selv skatteletten dekker ikke avgiftsøkningene de foreslår.
I tillegg vil regjeringen halvere tilskuddet til fiskerihavnene. Et tilskudd som er alt for lite fra før av.
Med andre ord ingen glad nyhet for verken folk flest eller kommunene i Finnmark. Vi får håpe at stortinget klarer å endre på dette, til det bedre for oss alle.

Neste onsdag vil rådmann presentere sitt budsjettforslag for oss politikere. Formannskapet skal behandle budsjettet i møte 15.11 og kommunestyret vedtar budsjett 2018 og økonomiplanen 2018 - 2021 i møte 13.12.

På vegne av kommunekomiteen vil vi takke samtlige bidragsytere og bøssebærerne i forbindelse med årets TV-aksjon. Totalt i Båtsfjord samlet vi inn kr 110 859,-. Dette er det høyeste beløpet de siste fem årene. Nok en gang takk alle sammen.

Vi minner på: På kino: Fredag 27.10 kl. 1630.  FØRPREMIERE  Rom 213 12 år. Kr. 80/100. Vi varmer før  Hallooweenarrangementet på Skansen med en grøsser for barn.
Halloweenfesten er et samarbeid med Espen Nystad og Rainer Hanssen. Finn fram ditt beste kostyme og møt opp på skansen! Dørene åpnes kl. 18.00.

Søndag 29.10 kl. 1900. Thor: Ragnarok 

Søndag 29.10 kl. 11.00 er det gudstjeneste i Båtsfjord kirke. Konfirmantene i Båtsfjord og Berlevåg holder 2ung messe».

Hålogaland Teater med forestillingen: SØNNEN. Teatersalen Skansen torsdag 2. november kl. 1900.

Husk og bruk refleks!

Ord på veien: Vennskap er som 2 sjeler i en tanke.
 
God helg!

Geir Knutsen
Ordfører