God fredag.
 
Mandagen startet med møte i formannskapet og møter med fiskeriministeren og hans følge. Temaer som ble tatt opp med statsråden var; helårige arbeidsplasser, ferskfiskordningen, levendelagring, strukturering i flåten, krabbefiske, rekruttering og våre planer og muligheter i havna.

Tirsdag reiste jeg til Oslo.
 
Onsdag og torsdag deltok ordføreren på årets Zerokonferanse. Denne konferansen er blitt en av Nord-Europas største og lengst levende konferanser om klimaløsninger.
Onsdag ble vinnerne av årets lokale klimatiltak offentliggjort. Blant de fem nominerte var Båtsfjord kommune. 
Vi fikk 2. plassen noe vi kan være veldig stolte over👍.  Dette fordi vi nå får etablert landstrøm på våre kaier. 

Torsdag ettermiddag startet høstsamling i nettverket fjord og kystkommuner. Et av hovedtemaene her er mandatet til utvalget som vurderer grunnrente og produksjonsavgift på havbruksnæringgen.
Dagen i dag avsluttes med møte i samferdselsdepartementet. Her skal ordfører og havnesjef møte politisk og administrativ ledelse.

Kommunestyret har vedtatt et pilotprosjekt i forhold til implementering av ny helse- og omsorgsplan 2018 -2028. Piloten heter «Bo-team borte bra hjemme best». Her søkte Båtsfjord kommune om statsmidler, og vi er blitt innvilget kr 900 000,-. Det setter vi stor pris på.
Dette vil blant annet si at hjemmevaktmesterstillingen som lenge har vært ønsket, kommer nå på plass fra nyåretJ. Hovedelementene i den nye helse- og omsorgsplanen er, tjenestemottaker i sentrum, egenmestring, bo i eget hjem, trygghet, gode tjenester og aktiv bruk av de virkemidlene som gjør dette mulig.
 
I hele oktober ble Rosa sløyfe – aksjonen gjennomført for å vise solidaritet med brystkreftrammede. I den forbindelse fikk ordføreren besøk av fire jenter fra 6.klasse (Gabriele, Ada, Vårin og Ema). De solgte kaker, hvor inntekten skulle gå til aksjonen. Et veldig flott initiativ av jentene. Båtsfjord kommune kjøpte to kaker som ble bringt opp til helsesenteret.

I morgen, lørdag, er det åpen ungdomsklubb, da arrangeres det LAN fra kl. 18.00 - 08.00. Aldersgrense 8.klasse.

Denne helga er BSK ski på sin årlige skisamling i Saariselka. De er nå godt i gang med forberedelsene til årets høydepunkt som er Finnmarksmesterskapet (FM). FM skal til vinteren arrangeres i fiskerihovedstaden.
 
Vi minner på:

På Båtsfjord kino, Søndag 11.11:
Kl. 17:30  Bohemian Rhapsody Kr. 80/100
Kl. 20:00  The Girl in the Spider's Web Kr. 80/100. PREMIEREHELG.

Båtsfjord kommune har startet detaljreguleringen av Nordfjord. Foreløpig planavgrensning er områdene som er avsatt til tettbebyggelse og fritidsbebyggelse i kommunens arealdel. 
Merknader og innspill til planarbeidet kan sendes skriftlig til Båtsfjord kommune, 9990 Båtsfjord, eller på e-post til postmottak@batsfjord.kommune.no. Frist 12. november 2018.

Husk og bruk refleks!

Ord på veien; Du kan ikke endre fortiden, men du kan ødelegge nåtiden ved å spekulere på fremtiden.

Ønsker alle ei god helg!

Geir Knutsen
Ordfører