God formiddag.

Dagbladet (dere finner alt på nettsiden til Dagbladet) har gjennom flere artikler satt søkelys på snekrabbefartøy som også har vært i Båtsfjord og levert. Fra kommunens side er vi rystet over det som framkommer, og vi tar fullstendig avstand fra dette. Båtsfjord havn er havnemyndighet som overvåker selve havnetrafikken og yter best mulig service til fartøyene. Dersom vi hadde fått kjennskap til dette, så ville vi rapportert dette umiddelbart til norske myndigheter. Vi tar fullstendig avstand fra alle ulovligheter som blant annet arbeidsmiljøkriminalitet.

I tillegg har vi fått lest om en ung kvinne og hennes sønn som har mistet sin mann og far. Vi har stor sympati for enka som går gjennom en meget tung tid, og vi er glad for innsamlingsaksjonen som er satt i gang (se vedlagte lenker).
Jeg vil oppfordre alle om å støtte opp om aksjonen. Pengene går til Irina og Timofei Kravtsjenko som mistet ektemann og pappa på havet da enken ikke har fått utbetalt noen erstatning.

https://fiskeribladet.no/nyheter/?artikkel=63536

https://www.spleis.no/project/55514


Denne uken har kommunene i Øst-Finnmark Regionråd besøkt Murmansk. Regionrådet er helt klar på at vi skal fortsette å bidra til utvikling av samarbeidet på tvers av grenser i nord.
Regionrådet håper at sanksjonene mot Russland snart oppheves. I et kaldere internasjonalt klima, er det vi som bor i nord, som opprettholder kontakten og dialogen med Russland. En kontakt som er varm og god.
Regionrådet vil fortsette å arbeide for en utvidelse av grenseboerbeviset, slik at hele Øst-Finnmark og området til og med Murmansk by på russisk side kan nyte godt av ordningen. Regionrådet har som en klar målsetting å fortsette jobben både politisk, næringsmessig og med folk-til-folk-samarbeidet.

I går var det igjen kommunestyremøte. Sakspapirer og vedtak vil dere finne på kommunens hjemmeside.
Før møtet startet fikk vi en gjennomgang om nærpolitireformen og beredskapen ved Båtsfjord politistasjon av politistasjonssjef Unni Pedersen Stock. 

Rådmannens forslag til årsbudsjett for 2019 og økonomiplan for 2019-2022 finner dere på kommunens hjemmeside. Nå skal hovedutvalgene og formannskapet behandle disse for kommunestyret vedtar budsjettene i kommunestyret 12. desember.


Vi minner på: Søndag 18.11 kl. 1900. Mordene i Kongo, Kr. 80/100.

Åpen klubb på skansen

Husk og bruk refleks!

Ord på veien; Vi trenger ikke endre verden for å få et godt og lykkelig liv.

Ønsker alle ei god helg!

Geir Knutsen
Ordfører