Ukenytt - uke 2, 2021.

Hei på dere alle sammen.

Her kommer et litt lengre ukenytt enn vanlig.

Uka startet som vanlig med møte i krisestaben. Her var det god stemning, og vi gledet oss til de første dosene med vaksine skulle settes senere i uka, Lite visste vi da at stemningen skulle endre seg, men mer om det senere,

Styreleder, Havnesjef og jeg hadde et arbeidsmøte, der vi diskuterte litt forskjellig i forhold til det som rører seg i havna og i kommunen. Senere hadde jeg et intervju med NRK angående importsmitte, og risikoen forbundet med arbeidsinnvandring nå fremover.

Tirsdag hadde jeg et interessant møte med Elise, som faktisk er en propell i et prosjekt som kalles Propellfabrikken (propellfabrikken.no). Hennes kjernesak er å sørge for at ungdom får økt forståelse for hvor fantastisk slike plasser som Fiskerihovedstaden er. Musikk i mine ører, med andre ord.

Etterpå var det møte med Statsforvalteren (tidligere Fylkesmannen), som oppdaterte situasjonsbildet i forhold til korona. Vi fikk bl.a. opplyst om at antallet vaksiner vil dobles fra uke 1 til uke 4. Det kan jo høres mye ut, men når utgangspunktet er 5 stk., blir det ikke rare greiene. Men, i går fredag fikk vi melding om at antallet vaksiner sannsynligvis vil øke voldsomt i første halvdel av februar, så det er jo rett og slett fantastisk!

Onsdag kom beskjeden om at vi hadde tre nye smittetilfeller. Ikke overraskende, og siden disse også hadde fulgt de retningslinjene som gjelder, fikk helsevesenet raskt kontroll over situasjonen.

Ellers hadde vi et arbeidsmøte på Linken Næringshage, der jeg ble oppdatert på diverse prosjekter. Blant annet må den for lengst utdaterte strategiske næringsplanen erstattes av en ny, så i første omgang skal det gjøres en kartlegging av næringsliv, næringsareal, kommunale tjenester osv. Vi trenger et verktøy som kan hjelpe oss å selge Fiskerihovedstaden på en profesjonell måte, siden det er mange aktører som kaster sitt blikk på Båtsfjord. På slutten av dagen satte administrasjonen og jeg sammen møtekalenderen for resten av året.

Torsdag startet som altid med et møte med organisasjonene. Vi har startet arbeidet med å evaluere dette samarbeidet, som jeg synes er meget nyttig og spennende. Det er god stemning, med gode diskusjoner som bringer kommunen som organisasjon fremover. Etterpå var jeg med på et møte der den nye skolen i Kautokeino ble presentert. Denne er svært lik den skolen som vi planlegger i dimensjonering og innhold, så det var inspirerende å se hvordan de tenker, og få være med på en digital omvisning i 3D.

Rett etterpå måtte vi ta et hastemøte i krisestaben, siden det kom melding om at ytterligere en person var smittet, og at de to andre som vedkommede hadde kommet i bil sammen med, var satt i isolasjon. Smittevernlegen anbefalte å stenge ned kommunale bygg og tjenester, siden situasjonsbildet hadde endret seg såpass raskt, og det hadde vi selvsagt ingen problemer med å støtte.

Torsdag var også en historisk dag for oss, siden de første 5 vaksinedosene ble satt. Det gikk som forventet bare fint. Tusen takk, både til de som lot seg vaksinere, og de som gjør en kjempejobb med å planlegge og gjennomføre vaksinearbeidet.

Om kvelden hadde jeg som pappa gleden av å følge et fantastisk foredrag av Marco Elsafadi, tidligere toppidrettsutøver, som har jobbet med barn og unge i 25 år. Han ga oss foreldre mye å tenke på i forhold til det ansvaret vi har for å sørge for at våre dyrebare barn og unge får et best mulig grunnlag for å klare seg selv..

Fredag hadde rådmannen (som leder krisestaben) og jeg et informasjonsmøte med medlemmene i Linken Næringshage og Fiskerigruppa. Der informerte vi dem om koronastatusen, og ba om at de sørget for å ha rutinene på plass i forhold til spesielt karantenekravene for ansatte som kom utenfra Båtsfjord. Jeg er svært glad og takknemlig for at vi har en så flott samling med små og store bedrifter i Fiskerihovedstaden, som virkelig har stått på og gitt et ekstremt viktig bidrag til at vi har holdt såpass god kontroll på situasjonen.

I går kveld kom det melding om nok et smittetilfelle, men også nå kunne vår eminente smittevernlege Simen melde om at de hadde kontroll på situasjonen.

Det blir spennende å se hva som kommer av nyheter fra regjeringen på mandag klokka 14. Vi har heldigvis fått signaler om at grensekontrollen skal innskjerpes kraftig, etter bl.a. kaoset på Gardermoen. Det er når mållinja nærmer seg at man må trykke på, slik at man ikke snubler på målstreken.

Ha ei riktig god helg alle sammen, husk å vaske hendene, holde avstand og ta vare på hverandre.

Ronald