Hei på dere alle.

Nok en arbeidsuke er straks tilbakelagt, og helga står for tur.

Jeg reiste til Trondheim mandags formiddag, og deltok der t.o.m. onsdag på den årvisse konferansen Sjømatdagene, i regi av organisasjonen Sjømatbedriftene. De hadde lagt opp et omfattende program, med bl.a. foredrag av Fiskeri- og Sjømatministeren, Nofima, Norgesgruppen, Lerøy, Avinor og Sintef. Mye god oppdatering av hva som rører seg innen forskjellige bransjer, med andre ord. Jeg hadde også egne møter med to aktører som retter blikket mot Fiskerihovedstaden, så får vi håpe at blikket fester seg etter hvert, og vi kan få til nye etableringer. Jeg deltok også på et møte i NFKK (Nettverk Fjord- og Kystkommuner), der høringsuttalelsen som gjelder Havbruksskatteutvalget ble diskutert og vedtatt.

Mer informasjon finner dere på https://sjomatdagene.no/program/ og https://www.nfkk.no/nfkks-horingsuttalelse-pa-nou-201918-skattlegging-av-havbruksvirksomhet/

Onsdag hadde jeg møte med WSP, som skal hjelpe oss i gang med det omfattende prosjektet Samlokalisering av kommunale tjenester. Kommunestyret, administrasjonen, styringsgruppa og WSP møtes over helga, for å stake ut den første kursen.

I går torsdag hadde jeg et flott besøk om bord på redningsskøyta «vår», R/S Reidar Von Koss. Et engasjert og dyktig mannskap ga meg full innsikt i deres kapasiteter og muligheter, samt omvisning om bord. Jeg takker dem for en flott gjennomgang.

Om kvelden var det et informasjonsmøte i forhold til at Finnmark Fotballkrets kommer på besøk til oss og arrangerer Bolystuke 11.-14. mai. Det planlegges en rekke spennende aktiviteter disse dagene, så sett en stor ring rundt disse dagene i kalenderen, og følg med på Facebook-sidene «bolystuka – Båtsfjord Kommune». Rundt 40 deltakere på møtet lover godt for planleggingen videre!

Jeg ønsker dere alle ei riktig god helg!