Hei igjen.

Nok en begivenhetsrik uke i Fiskerihovedstaden er snart over. Mandag hadde jeg en lengre prat med Frivilligsentralen, der vi diskuterte en rekke forskjellige temaer, slik som sansehagen på helsesenteret og det arbeidet som er i gang med å vurdere om enkelte kulturfunksjoner kan flyttes til nyskolen.

Tirsdag hadde vi første møtet i styringsgruppa for et prosjekt som kalles «365-samfunn», som styres av Fiskerigruppa. Kort fortalt skal man i prosjektet se hvilken effekt helårlige arbeidsplasser innen fiskeindustrien har på et samfunn som Båtsfjord. Rådmannen og jeg hadde også et nytt møte med Båtsfjord kirkes fellesråd, der vi fikk oppdateringer om det som foregår, der man bl.a. planlegger renovering av gjerdene på kirkegården i Hamningberg og på den gamle kirkegården i Båtsfjord. På ettermiddagen deltok jeg på et møte med KS om kommuneøkonomi.

Onsdag var det stor stas, med en svært hyggelig lunsj. Her overrakte jeg flere fagbrev, i elektrikerfaget, barne- og ungdomsarbeiderfaget og energimontørfaget. Fagarbeidere får vi aldri nok av, så det er flott å se at mange satser på det.

Torsdag var jeg bl.a. med på et møte om politireformen, og effekten av denne. Jeg mener at vi har et for lite synlig og tilstedeværende politi, og er ikke fornøyd med hvordan utviklingen har vært.

Fredag hadde vi et styremøte i Finnmark Havfiske, før jeg deltok på et møte sammen med ordførerne i Tana og Berlevåg med bygdelaget i Austertana. De har svært spennende planer om å utvikle Austertana som en reiselivsdestinasjon, med bl.a. et alpinanlegg.

Ha ei riktig god helg i det flotte høstværet!

 

Ronald