Den 12. juni hadde vi det siste kommunestyremøtet før sommeren. Her ble blant annet følgende saker behandlet; årsregnskap og årsmelding 2018, tilstandsrapport for grunnskolen, nytt ordensreglement for grunnskolen, planprogram for kommuneplanens samfunnsdel og kaipromenade mellom Båtsfjord brygge og Coop.

 

SummersunNok en hektisk vår er over, og det er tid for å reflektere over det første halvåret og se på planene for det neste. Alt fra kommuneplan, mudring, ny Båtsfjord skole, ny barnehage, ungdomsklubb, økonomi, sektorplan helse og omsorg, kommuneplan, vann, avløp og renovasjon, landstrøm, biogass, reguleringer, ansettelser og næringsfondsaker for å nevne noe.

 

Listen er utømmelig når det gjelder hva man skal holde på med i en kommune, men jeg har listet opp de viktigste sakene vi har prioritert.

God og fornuftig økonomisk styring er en forutsetning for at vi kan gi gode og forutsigbare tjenester til våre barn, unge og eldre.


Utfordringer er til for å løses, og det jobber vi med hver eneste dag.

Administrasjonen og alle ansatte i Båtsfjord kommune har gjort en fantastisk jobb selv om økonomien har vært forholdsvis stram.

 

Det er derfor veldig gledelig å kunne fortelle at vi også i 2018 har et overskudd. Det er på kr 558789,-  i tillegg har vi satt av kr 5 millioner på fond.

 

I tillegg til god økonomisk styring er det å skape vekst og utvikling både i det private næringsliv og i det offentlige viktig for å gi kommunen «flere bein å stå på».

 

Vi arbeider kontinuerlig for å få gode og tilrettelagte tjenester til dere innbyggere, og å ha en økonomi som gir oss handlingsrom til å fortsette og skape utvikling og vekst i Båtsfjordsamfunnet.

 

Hvis vi får til dette, vil det i stor grad gi økt trivsel og samhold, og dermed økt bolyst. Det er ikke bare enkelt, og det er absolutt ikke gjort over natten.

 

Åpning av havna og landstrømanlegget vårt skal være tirsdag 21. august. Det kommer mange inviterte gjester, og vi håper at det blir en fin og minnerik dag.

 

Mange tar opp med meg tilstanden på de kommunale veiene og hytte veiene. De siste årene har det luktet asfalt i fiskerihovedstaden hver sommer/høst. Den lukta vil vi merke også i år. I tillegg til de kommunale veiene er det veiene til hytteområdene i Adamsdalen og til Ordo som står for tur. Dette er vi nå i gang med å imøtekomme.

 

Mange vil reise bort i sommer, enten for å koble helt av, eller for å oppleve mye spennende, som skjer i resten av landet eller i andre verdenshjørner. Avslapping og avkobling hører til sommeren, og jeg unner alle å nyte årstiden på best mulig vis.

stranda

Båtsfjord er et godt sted å bo, gode ansatte i kommunen yter gode tjenester til befolkningen. Likevel kommer det en fremtid med nye utfordringer og økte statlige krav som må møtes. Vi har en jobb å gjøre som politikere fremover for å bevare og videreutvikle tjenestene for befolkningen. Jeg er klar for å gjøre en jobb for Båtsfjord kommune i tiden som kommer. Og dere trenger ikke å være i tvil: Jeg gir alt - alltid!

 

 

 

 

 

Så med det vil jeg ønske alle innbyggere og besøkende i Fiskerihovedstaden en riktig god sommer!

Sommerhilsen

 

Gk

Ordfører Geir Knutsen