God fredag.

I går var den internasjonale kvinnedagen. I Norge ble denne dagen første gang arrangert i 1915. Det siste året har #metoo-kampanjen satt fokus på seksuell trakassering på arbeidsplasser, i organisasjoner, kultur, idrett og politikk. Det er bra. I løpet av hundre år er mye oppnådd i Norge når det gjelder likestilling mellom menn og kvinner, men fortsatt har vi en vei å gå.

Tirsdag deltok ordfører, rådmann og helse- og omsorgssjef på møte i Båtsfjord pensjonist forening. Ordfører informerte om Båtsfjord nå og inn i fremtiden med hovedfokus på helse- og omsorg.
Det andre temaet på møtet var aktiv som medlem ved sosial politisk forbund. Vi takker for invitasjonen og god dialog.

Ordfører har denne uken deltatt på årsmøtet til LO Båtsfjord på Båtsfjord Brygge. Leder for LO Båtsfjord er Irene Nilsen. LO Båtsfjord er nå slått sammen med LO Berlevåg.

Båtsfjord kommunestyre skal snart behandle saken om «røykfri» kommune. I den forbindelse har administrasjonen fått gjennomført en spørreundersøkelse. 
- 67 % av de spurte er positive.
- 35 % av de spurte bruker tobakksvarer. - 41 % av disse ønsker å slutte med røyk/snus.
Forslag på tiltak som arbeidsgiver burde bidra med var; røykesluttkurs, nikotinpreparater (tyggegummi, plaster, tabletter, spray), hypnose, frukt.

Legger ved lenke til røykeloven, hvor det påpekes at det skal være røykfritt i inngangen til alle offentlige bygninger – viser spesielt til kap. 5.
https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1973-03-09-14

VI MINNER PÅ: BARNEHAGEPLASS 2018/-19. SØKNADSFRIST ER 01.04.18 OG 01.10.18.

Sett av datoene; torsdag 2. til og med lørdag 4. august da arrangeres Båtsfjord i fest 2018.

ÅPNE SNØSKUTERLØYPER I BÅTSFJORD KOMMUNE

På Båtsfjord kino: Søndag 11.3 kl. 1900 Utøya 22. juli 1t 30 min.Kr. 80/100

Husk og bruk refleks!

Ord på veien: Livet handler om å leve i nåtiden, glede seg over fremtiden og lære av fortiden.

Geir Knutsen
Ordfører