God formiddag.

Denne uken startet med fiskerimessa i Murmansk. Her deltok ordfører sammen med daglig leder Båtsfjord Sentralfyselager AS. I tillegg til konferansen, hadde vi møter med ulike russiske rederier som leverer til Båtsfjord Sentralfryselager. Vi møtte i tillegg et nytt rederi. Disse lovet helt konkret at de før påske skulle levere nærmere 1000 tonn fisk til vårt lager. Det er viktig at vi møter våre handelspartnere på deres hjemmebane, da det er viktig ikke bare for Båtsfjord havn og Sentralfryselageret, men også det øvrige næringslivet vårt.

Opplæringskontoret for anlegg- og bergfagene i Finnmark har nylig hatt sitt årsmøte. Her ble elleve bedrifter hedret med diplom som hadde lærlinger til fagprøve i 2017. Fra Båtsfjord ble Jan Nylund & Sønner AS hedret. Vi gratulerer.

I forrige uke hadde vi besøk av Nordkapp videregående skole. Her fikk vi informasjon om LOSA (Lokal Opplæring i Samarbeid med Arbeidslivet). Losa gir elever tilbud om å bo hjemme det første året på videregående skole og gir yrkesfagelever tilbud å veksle mellom skole og praksis i bedrift.
Vi ble orientert om vekslingsmodellen som gir helsefagarbeidere mulighet til å ta hele fagutdanningen i sin hjemkommune. Kanskje ser vi her framtiden for undervisning og kompetanseløft. Båtsfjord kommune er svært positive til å gi praksisplasser.

Finnmark Idrettskrets skal dele ut hederstegn for administrativ og aktiv innsats i tillegg til bragdpokalen for 2017. Forslag med begrunnelse kan sendes finnmark@idrettsforbundet.no innen 1. april.

VI MINNER PÅ: BARNEHAGEPLASS 2018/-19. SØKNADSFRIST ER 01.04.18 OG 01.10.18.

Sett av datoene; torsdag 2. til og med lørdag 4. august da arrangeres Båtsfjord i fest 2018.

ÅPNE SNØSKUTERLØYPER I BÅTSFJORD KOMMUNE

På Båtsfjord kino: Søndag 18.3 kl. 1900  The Shape of Water  Sensur 15 år. 2t 3 min. Kr. 80/100

Husk og bruk refleks!

Ord på veien: Livet skal ikke telles i minutter, men i øyeblikk.

Geir Knutsen
Ordfører