Hei på dere alle sammen!

 

Her har dere det siste ukenytt fra meg før påske. Det vil selvsagt uansett bli lagt ut oppdatert informasjon ved eventuelle endringer når det gjelder Corona-pandemien.

Vi har heldigvis fortsatt ingen påviste smittetilfeller i Båtsfjord, og det er det beste beviset for at de tiltakene som er satt i verk fungerer. Ikke minst viser dette oss også at dere som innbyggere har tatt ansvaret for å etterleve anbefalingene som gjelder. Det er imponerende å se hvor flinke både folk og næringsliv er til å omstille seg til en ny, midlertidig hverdag. Tusen takk for det!

Det er utfordrende å også holde blikket litt løftet i en slik situasjon, men rådmannen og jeg har denne uka diskutert hvordan vi skal sikre fremdriften i de store prosjektene som pågår. Dette gjelder spesielt samlokaliseringsprosjektet (bl.a. skoler og barnehager), i tillegg til industriarealer og budsjettprosessen.

Jeg har denne uka deltatt på medlemsmøter både i Fiskerigruppa og i Linken Næringshage. Det er svært gledelig å registrere at selv om samtlige bedrifter rapporterer om større og mindre utfordringer, er beskjeden at man skal klare seg igjennom denne krisa. Det hjelper selvsagt også på at sentrale myndigheter har rullet ut noen solide økonomiske pakker, som avhjelper situasjonen. Alle tar situasjonen på alvor, og har innført gode rutiner for så langt som mulig å unngå at man risikerer å smitte sine ansatte og sine kunder med viruset.

I går fredag besluttet et enstemmig kommunestyre å forlenge våre lokale karantenebestemmelser, og formannskapet ble delegert myndighet til å oppdatere disse hver syvende dag.

Jeg ønsker dere alle ei riktig god helg, og ei markering av påskehøytiden der man lader mentale batterier, enten hjemme eller på hytta.

HUSK, HOLD AVSTAND, VASK HENDENE OG TA VARE PÅ HVERANDRE!

 

Ronald