Hei på dere alle.

Her er ukens lille statusrapport fra meg.

Nå er det straks 5 uker siden vi hadde det første møtet angående den forferdelige Corona-pandemien. Det har mildt sagt vært en svært krevende situasjon for samtlige innbyggere i Båtsfjord. Absolutt alle mennesker på vår felles klode er berørt av dette. Det er fortsatt helt surrealistisk å følge med på nyhetsbildet, i den grad jeg orker det. Jeg merker at jeg av og til må skjerme meg, for å bevare roen og nattesøvnen.

I løpet av disse ukene har denne skjulte, lumske fienden heldigvis holdt seg på utsiden av kommunegrensene, og vi har fortsatt ingen påviste smittetilfeller i Fiskerihovedstaden. Dette er rett og slett helt fantastisk, og skyldes nok ikke kun at vi er en utpost i landet. Myndighetene nasjonalt, og vi lokalt har iverksatt ganske ekstreme tiltak, og disse har dere innbyggere akseptert og innrettet dere etter på en helt utrolig måte. Selvsagt vil det alltid være ytterpunkter i en slik situasjon. Noen få kan overreagere av usikkerhet, frykt og bekymring, mens andre åpenbart tenker at man allerede er immun mot dette mikroskopiske viruset.

Vi har som kjent nå tatt en pause når det gjelder informasjonsposten inn til Båtsfjord, og kravet om at man skal i karantene når man kommer reisende hit. Jeg skriver pause, slik at dette ikke skal oppfattes som at vi nå er ferdig med Corona-viruset for godt. Vi må alle minne oss selv på at dette gjør vi fordi vi nå har fått forberedt oss for det som etter all sannsynlighet vil skje. Viruset vil komme til oss utenfra, og vil selvsagt ikke oppstå av seg selv. Derfor må vi alle fortsette å gjøre vårt ytterste for å begrense spredningen av viruset.

På mandag starter vi med en gradvis åpning av barnehagene og skolene, på veien mot en mer normal situasjon, i den grad man kan kalle det det. Det er i første omgang 1.-4. klasse som skal starte opp, i tillegg til elever med spesielle behov. De ansatte har gjort en fantastisk jobb hittil med å få på plass nettbasert undervisning. Nå er de i full gang med å planlegge i henhold til veilederen for barnehager som kom på onsdag, og de har også startet forberedelsene på skolene, her vil det komme en veileder i neste uke. Jeg er helt trygg på at åpningene vil bli gjennomført slik at barna vil få den omsorg og undervisning som de fortjener innenfor trygge rammer med tanke på smittevern.

Fysioterapeutene kommer også heldigvis i gang igjen i løpet av uka, både de kommunale og de privatpraktiserende.

Jeg er vel heller ikke alene om å glede meg til at frisørene nå snart endelig kan få skikk på alle de merkelige hårsveisene som blir stadig mer synlige i Fiskerihovedstaden.

For øvrig har jeg nå gitt beskjed om at all politisk virksomhet skal startes opp igjen. Vi ser at det går helt fint å gjennomføre både kommunestyremøter, formannskapsmøter, møter med næringslivet og andre over nett. Dermed vil vi også kunne komme oss i gang med øvrige møter, slik at diverse spennende prosesser ikke settes på pause lenger enn absolutt nødvendig.

Vi skal også avholde nye arbeidsmøter i forbindelse med samlokaliseringene i løpet av et par uker. Styringsgruppa har jobbet godt, og vi kan nå ta et skritt videre i dette prosjektet, der vi nå skal velge en eller to tomter, og begynne å diskutere hvilke funksjoner som skal inkluderes eller ikke.

Markeringen av 17. mai blir selvsagt dessverre ikke slik som den bruker, men vi skal diskutere mulige løsninger i krisestaben over helga. Kanskje vi går for en bilkortesje, slik som de planlegger for bl.a. annet i Hammerfest, vi får se, 17. mai skal vi feire uansett!

Av annet nytt vil jeg avslutningsvis nevne at ØFAS har satt ut en resirkulerings-kontainer for metall og glass ved REMA 1000, og denne har allerede vært tømt flere ganger. Det er rett og slett supert.

Ha ei riktig god helg alle sammen!

OG: HUSK, VASK HENDENE, HOLD AVSTAND OG TA VARE PÅ HVERANDRE!

 

Ronald