Hei på dere alle!

Vinteren er ikke over her på 70,5 grader nord, men slik er det, vi får kjempe de slagene vi kan vinne. Båtsfjord er definitivt ikke plassen å bo på dersom man er sterkt plaget av værsjuka. Det er nå ikke lengre helt mørkt om natta, og for noen dager siden så vi at sparkstøttingene ble byttet ut med sykler. Men i går braket det løs igjen med et voldsomt vintervær, og nå ligger det et hvitt teppe på veiene igjen, og båtene har landligge. Slik er det, vi får trøste oss med at det er kun drøye to uker igjen til den magiske midnattsola er på plass.

Denne uka har vi avholdt møte i formannskapet, og opptaket fra dette ligger på kommune-TV. Vi har også planlagt en ny runde med arbeid i forhold til samlokalisering av kommunale tjenester, der ny skole og barnehage er første prioritet. Mandag og tirsdag samles alle representantene i kommunestyret, i tillegg til lederen av kultur- og oppvekststyret. Vi skal bl.a. velge plassering av skolen og barnehagen, og skal også bli enige om hvilke funksjoner som skal og bør legges i tilknytning til skolebygget, og dermed også hvilke som ikke skal være der. Dette gleder jeg meg selvsagt til, å være med på. Å kunne utvikle fremtidige kommunale tilbud er selvsagt en svært givende del av det å være lokalpolitiker. Så er det selvsagt også slik i et demokrati at samtlige ikke kommer til å være positive til de avgjørelsene som blir tatt. Vi kjører i alle fall en helt åpen prosess, og jeg anbefaler dere alle til å snakke fritt og åpent med alle oss lokalpolitikere, for vi vil alltid være interesserte i gode, konstruktive innspill.

Øksnes Entreprenør, som har fått i oppdrag å bygge opp igjen den delen av kaia ved Sentralfrysa som er ødelagt, starter opp i neste uke, og fra 4. mai er de i full gang med dette. De har hatt en tett og god dialog med havnesjefen og krisestaben, og vil dermed bo og jobbe i Fiskerihovedstaden innenfor rammer som er forsvarlig i forhold til smittevern.

Denne uka har vi startet med å gjenåpne barnehagene, og i neste uke tar vi også i bruk idrettshallen, for å kunne gi de største ungene (3-6 år) et tilbud som er i henhold til den nasjonale veilederen. De ansatte og foreldrene har imponert meg og resten av krisestaben med hvordan man finner gode løsninger i en krevende situasjon, der man selvsagt er bekymret for fremtiden. De minste skoleelevene (1.-4. klasse) skal på skolen i neste uke, og helse- og omsorgssjefen og jeg skal ta en runde for å sjekke status for det imponerende arbeidet som er gjort for å tilrettelegge undervisningen i henhold til den veilederen som kom tidligere i uka.

Vi har fortsatt ingen påviste smittetilfeller av Covid-19/ Korona i Båtsfjord, og det er selvsagt svært gledelig. Jeg vil understreke at i det øyeblikket det første tilfellet kommer hit, som det svært sannsynlig vil gjøre, vil jeg umiddelbart opplyse om det. Så er har jeg også lyst til å takke for at det er så mange av dere som bryr seg, og jeg skjønner at mange av dere også er bekymret. Jeg ønsker å minne dere på forskjellen mellom det å være i karantene, som er en anbefaling/ anmodning om adferd/ oppførsel, og det å være pålagt isolasjon, som gjøres av helsepersonell/ leger. Er man i karantene, har man ikke fått påvist korona-smitte, og kan dermed både gå tur, og også i butikken, dersom man holder god avstand, og ikke har symptomer på smitte. Se ellers informasjon på fhi.no, og på våre hjemmesider.

Jeg ønsker dere ei fortsatt god helg, som nok vil bli tilbragt mest innendørs.

HUSK, HOLD AVSTAND, VASK HENDENE OG TA VARE PÅ HVERANDRE!

 

Ronald