Nok en uke er snart ved veis ende, og dermed er det på tide med ei lita oppsummering fra meg.

Forrige uke ble avsluttet med en svært annerledes markering av 17. mai, grunnet begrensningene som koronaviruset gir oss. Vi var naturlig nok spente på hvordan dette kom til å bli, men dette ble uten tvil et flott og verdig alternativ til den tradisjonelle markeringen. Bilkortesjen var rundt 3 kilometer lang, med hele 107 personbiler, i tillegg til alle blålysetatene, motorsykler og veteranbiler, og været var flott. Jeg retter en stor takk til både arrangørene og innbyggerne for at dette ble en minneverdig dag.

Denne uka har det vært diverse møteaktiviteter. Jeg har deltatt på landsstyremøtet i KS, der jeg er valgt inn, og jeg var også til stede på fylkesmannens ukentlige møte. Havnestyret har hatt møte, der diverse tomtesaker ble behandlet, samt at man anbefaler kommunestyret om å gå videre mot Kystverket med saken om de to kaiene som ble ødelagt i forbindelse med mudringsarbeidet. Det har også vært avholdt møte i Teknisk Styre, der jeg også stilte som observatør. Her besluttet man å innstille overfor kommunestyret å godkjenne et nytt anlegg for oppdrett i Syltefjorden. Man innførte også på møtet et såkalt bygge- og deleforbud i samme fjord, for å hindre ytterligere aktivitet innen oppdrett enn det ene anlegget som er der i dag, samt det som planlegges. I dag fredag har vi hatt et møte i et prosjekt kalt «Varanger=utvikling». I dette prosjektet skal kommunene Båtsfjord, Berlevåg, Nesseby og Vadsø ha et strategisk samarbeid som bidrar til å løfte frem Varanger som en nasjonal- og internasjonal vekstregion, så dette blir spennende. Jeg har også deltatt på et nettmøte i regi av KS, der de gikk igjennom revidert nasjonalbudsjett, og konsekvensene dette har for kommunene. Kort oppsummert er ikke de økonomiske utsiktene særdeles gode, men situasjonen er under kontroll.

Jeg ønsker dere alle ei fortsatt knakende god helg, og håper det blir anledning til å nyte det fantastiske været som vi nå endelig har fått.

Og husk at vi alle sammen fortsatt må passe på å vaske hendene, holde avstand og ta vare på hverandre!

 

Ronald