God fredag.

Tirsdag ankom første lastebåt til Båtsfjord havn med utstyr til Berlevåg vindpark. Utstyret skal så fraktes med bil over til Berlevåg. I tillegg har vi denne uken hatt inne et supply fartøy for seismikk aktiviteten ute i Barentshavet. Mer aktivitet vil komme utøver sommeren og høsten. Vi ser dette som starten på olje, gass og vind eventyret her Øst-Finnmark og Båtsfjord spesielt. Nok en gang får vi bevis på at «Båtsfjord Havn er dog den beste».
For de av dere som ikke har vært og sett på dimensjonene på vindmøllene, så bør dere gjøre det. Nå får vi bare håpe at neste vindmøllepark blir realisert her hos oss.

Tirsdag deltok ordføreren sammen med fylkesordfører, andre ordførere, fylkesmann og fylkesråder på åpningen av 100 års jubileet til Berlevåg kommune. Nok en gang vil vi gratulere Berlevåg med jubileet og de neste 100 år.

Denne uken har formannskapet hatt møte med integrerings- og mangfoldsdirektoratet. Båtsfjord kommune har fått ny anmodning om bosetting av flyktninger i 2014 og 2015. Dette vil bli behandlet i første kommunestyremøte etter ferien.

I tillegg har det denne uken vært representantskapsmøte i Øst-Finnmark avfallsselskap og generalforsamling i Varanger Kraft AS.

Så er sommeren kommet til fiskerihovedstaden. I den forbindelse ser vi stadig flere tilreisende, fiskere og turister her i Båtsfjord. Disse er det viktig at vi alle tar godt imot.

Til helga er det konfirmasjon. Vi ønsker alle konfirmantene og deres foresatt ei fin helg!

NB! Ryddeaksjonen fortsetter. Vi minner på tilbudet til ØFAS onsdag 11. juni. Denne uken ble det sendt ut brev til eierne av gamle bilvrak at disse må flyttes. Hvis ikke så vil dette bli gjort på deres regning. La oss alle bidra at Båtsfjord blir enda ryddigere.

På Båtsfjord kino:

Søndag 8. juni kl. 19.00  Edge of Tomorrow i 3D


Mvh

Geir Knutsen
Ordfører

Ord på veien: Jorden trenger ikke menneskene men menneskene trenger jorden.