God fredag!

Mandag og tirsdag denne uken var samtlige kommuner i Finnmark samlet i Honningsvåg til oppstartsmøte kommunereformen i regi av fylkesmannen. Fra Båtsfjord deltok ordfører og rådmann.
Regjeringen utgått av Høyre og Fremskrittspartiet presenterte sin kommunereform 14. mai i kommuneproposisjonen 2015. Saken ble behandlet i Stortinget 18. juni. Utredningsansvaret ligger nå hos kommunene. Jeg har forstått det slik at alle kommuner skal gjennomgå prosessen med å diskutere og vurdere sammenslåing og at prosessen avsluttes med et kommunestyrevedtak senest våren 2016.
Arbeidet som nå skal starte, vil kreve grundige utredninger slik at vedtaket som skal fattes bygger på fakta og at argumenter for og mot sammenslåing blir grundig belyst.
«Regjeringens ekspertutvalg» har hevdet at antallet kommuner bør reduseres fra dagens 428 ned til om lag 100 kommuner i framtiden.

Denne uken startet småviltjakta. Vi vil oppfordre alle jegerne til spesielt å passe ekstra godt på sikkerheten. Ønsker dere alle lykke til med jakta!

  • Vi minner på;
    Søknadsfrist for barnehageplass våren 2015 er 01.10.2014. Høsten 2014 er det for tiden ledig 3 plasser for barn over 3 år i Nordskogen barnehage. Disse tildeles fortløpende etter søknad.
  • På grunn av rengjøring av vannledningsnettet, vil det bli vannavstenging i Hamningberg i hele uke 38.
  • Søndag spiller A-laget i fotball kamp i mot Vardø på Fiskerigruppa Arena.

På Båtsfjord kino søndag 14. september kl. 1900.  Kr 80/100.  1 time 42 minutter. Frank Miller's Sin City: A Dame To Kill For

 

Ord på veien: Steng ute det som ødelegger og ta inn det som stimulerer.

God helg!

Geir Knutsen
Ordfører