God formiddag.


Husk årets TV-aksjon, på søndag. TV-aksjonen NRK 2018 går til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn. Fortsatt trenger vi flere bøssebærere. Ta kontakt på telefonnummer 97 76 44 93.

Denne uken startet med stor fokus på nyskolen. Mandag med folkemøte og tirsdag åpen dag hvor vinner prosjektet ble presentert. Onsdag var ordfører og rådmann på Båtsfjord skole. Her fikk hele personalet i skolene presentert vinner prosjektet, storstua.

Vi er nå kommet enda lengre i å realisere det fineste skolebygget i landet. Et bygg som skal gi oss alle enda bedre bolyst og læring.

Forrige fredag deltok ordføreren på åpningen av nye Kirkenes sykehus. Det er over 60 år siden forrige gang et helt nytt sykehus ble åpnet i Finnmark. Det er ingen tvil om dette er en ny milepel, ikke bare for Øst-Finnmark, men for hele Finnmarks befolkning.

Mandag var F/T Sunderøy oppe i Båtsfjord og leverte over 500 tonn frossent råstoff til Båtsfjord sentralfryselager AS, noe vi setter stor pris på. Ordfører var en tur om bord, da skipperen om bord er en tidligere båtsfjording, Finn Hansen. Finn kunne fortelle at han og mannskapet er veldig imponert over Båtsfjord havn, og ikke minst den utviklingen som havna har hatt og fortsatt har. Båten eies av rederiet Prestfjord AS.

Etter at refordelingen først var satt på vent i noen dager, kom økningen fra 30 % til 50 % torskeandel i ferskfiskordninga denne uken. Dette er godt nytt både for flåten og landindustrien.
I tillegg ble distrikskvoteordninga («Hjeltneskvota») økt fra seks til ti tonn.

I går var ordføreren i Tromsø. I tillegg til styremøte i Finnmark Havfiske AS, deltok ordføreren på årets torskefiskekonferanse i regi av Norges sjømatråd AS.

Vi minner på: 

På Båtsfjord kino søndag 21.10:
Kl. 17:00. KuToppen 1t 2 min. Kr. 60 for alle. PREMIEREHELG
Kl. 19:00 The Nun 1t 36min kr. 60/80 15 år

Husk og bruk refleks.

Ord på veien; I et hjørne av ditt hjerte vil du alltid være 20 år.

Geir Knutsen
Ordfører