God fredag.

Da er vi startet på november måned og julen nærmer seg raskt. Utenfor rådhuset ligger allerede årets julegran.

Mandag la rådmann fram sitt forslag til budsjett og økonomiplan for 2017 til 2020. Nå har vi politikere overtatt, og endelig vedtak vil bli fattet den 14. desember av kommunestyret. Nå skal budsjettet behandles i alle lag, råd og utvalg. Formannskapet vil lage sin innstilling til kommunestyret den 30. november, og denne vil da legges ut til alminnelig ettersyn før den behandles i kommunestyret. Rådmannens budsjett forslag finner dere på kommunens hjemmeside.

Som ordfører har nevnt tidligere, så har vi gått til valg på å få bedre kontroll over kommunens utgifter og inntekter. Det er dere innbyggere vi skal ha i sentrum. Det er dere som har gitt oss tillit. Et år etter valget, føler vi at vi er på rett kurs, til det beste for dere innbyggere. Det har vært og er stor aktivitet i samfunnet vårt, og kommunens ansatte leverer gode kommunale tjenester.
Nå viser det seg at de tiltakene som ble vedtatt for 2016, at vi er på rett vei. De politiske føringene som er gitt er godt ivaretatt i rådmannens forslag. Vi må fortsatt styre stramt og ansvarlig.

Arbeidet med å realisere en skole og en barnehage starter nå. I tillegg skal vi forsette og samarbeide med våre naboer til det beste for dere innbyggere. Dette for å utnytte våre ressurser på best mulig måte.

Tirsdag denne uken var representantskapet i Øst-Finnmark avfallsselskap (ØFAS) samlet i fiskerihovedstaden. Her ble gebyrsatser 2017, budsjett 2017 og økonomiplanen for 2017 – 2020 vedtatt. I representantskapet sitter ordførerne fra eierkommunene.

I går var det igjen frokostmøte i regi av Linken. Denne gang var NHO Finnmark gjester. I tillegg fikk vi presentert to flotte elevbedrifter av elever ved Båtsfjord videregående skole. Det viser seg at det gror godt også på denne sektoren i fiskerihovedstaden. Disse vil vi helt sikkert få høre mer om.

Vi minner på: Neste uke,9.11, er det igjen formannskapsmøte.

På Båtsfjord kino: Søndag 6. november kl 1700.  Familien Jul i Nisseland  1t 26. Barn/familie.  Tillat for alle.  Kr. 80/100.

Ord på veien: Det er deilig å ikke være tvunget til noe.

God helg!                                                                                                                                                                            

Geir Knutsen
Ordfører

Husk og bruk REFLEKS!