God fredag.

Denne uka startet med bedriftsbesøk hos Nordic Emballasje AS og møte med ungdomsrådet. Temaet for møtet med ungdomsrådet var budsjettet for 2017. Det er flott at vi har engasjerte og interesserte ungdommer.
Denne uken har to av medlemmene i ungdomsrådet (Frida Johnsen og Lars-Henrik Hildonen)deltatt på sjumilsstegskonferansen i Kirkenes. Et av flere gode foredrag der var «How to hybel».
 

I tillegg har, Silje Bjørkås Henriksen og Katrin Kollstrøm, fra henholdsvis God sommer UB og Ordo UB vært på Jenter og ledelse del 1, den 16-17.11 i Alta. Det er et kurs som arrangeres av Ungt Entreprenørskap Finnmark, for jenter som har en lederstilling i deres ungdomsbedrift, enten som daglig leder eller som styreleder. Det har vært et kurs der vi har lært enda mer om det å være en god leder forteller jentene.

Nordic Emballasje AS ble etablert 1998 med base i Båtsfjord. Bedriften har spesialisert seg på alle typer emballasje til fiskeindustrien både på sjø og land. Markedet er hele verden, og bedriften framstår i dag som en meget trygg og solid arbeidsplass.

I tillegg har det vært møter i samtlige hovedutvalg og i eldrerådet denne uken. Hovedsaken i samtlige utvalg har vært budsjett og økonomiplan 2017 – 2020. Saksliste og møtereferater vil dere finne på kommunens hjemmeside.

Nylig har det vært avholdt møte i politirådet for Båtsfjord og Berlevåg (vi har felles politiråd for våre kommuner). Her laget vi en uttalelse om politistrukturen i Finnmark som nå er ute på høring. Denne vil bli behandlet av kommunestyrene i Båtsfjord og Berlevåg. Politirådet er helt klar på at våre kommuner må ha politi tilstede og tilgjengelig hele året.

Ellers så arbeider ordføreren nå mye med det nye flyrutetilbudet som skal tre i kraft 1.4.17. Hvis dette blir stående, så vil vi få et mye dårligere rutetilbud enn hva vi har i dag. Arbeidet med utfordringene som Seagourmet Båtsfjord (snekrabbefabrikken) fortsetter. Her er ingen avklaring ennå.

Vi minner på:

På Båtsfjord kino: Søndag 20. november kl. 1900. Fabeldyr og hvor de er å finne (3D)

Ord på veien: Å undervise er å lære to ganger.

God helg!                                                                                                                                                                           

Geir Knutsen

Ordfører

Husk og bruk REFLEKS!