God fredag.

Et godt tegn på at jula nærmer seg, er at julegrana nå er ankommet fiskerihovedstaden. I tillegg starter mørketiden nå. Det vil si at sola er gått under horisonten. Sola vil være borte i cirka 2 måneder.

Ordfører er glad for at kommunestyret nå har vedtatt forprosjektet (fase 1) for ny skolen. Det vil si at partene nå skal utvikle forprosjektet i gjensidig samspill. Denne delavtalen for fase 1 er en selvstendig avtale som er avsluttet når forprosjektet er godkjent av kommunestyret. Båtsfjord kommune har rett, men ikke plikt, til å inngå avtale for fase 2 (gjennomføringsfasen).

Kommunestyret har også vedtatt ny avtale for videre drift av Båtsfjord private videregående skole AS. Båtsfjord kommune har siden oppstart av Båtsfjord private videregående skole AS gått inne med kommunalt driftsstøtte til skolen. Denne driftsstøtten sikrer videre drift av skolen. 

Denne uken startet med møte i styringsgruppa en skole/en barnehage. Hovedtemaet her var framdrift og prosess samspillfasen. Styringsgruppa hadde også møte med Peab Bjørn Bygg AS som vant konkurransen om nyskolen.

I går «slapp» Martin Bergesen sin bok «Alle kan spille» - lær deg dataspill på under 200 sider i Oslo. Martin har nylig vært med på God morgen Norge i Tv 2 og presentert sin bok. Vi ønsker Martin lykke til med lanseringen av boka.

I dag, fredag, deltar representanter fra Båtsfjord kommune og næringslivet i Båtsfjord på innspill konferansen til Finnmark fylkeskommune og Statnett. Her ønsker de innspill på så mange argumenter som mulig, for å synliggjøre behovet for 420 Kv linjen til Varangerbotn.

Vi minner på:

På kino søndag 25.11

kl. 1700. Nøtteknekkeren og de fire kongerikene  - 1t 39min - Kr. 80/100 -  Aldersgrense 9 år
Kl. 1900. Fabeldyr  - 2t 14min - Kr. 80/100 - Aldersgrense 12 år

Nasjonal tilskuddsordning for inkludering av barn i lavinntektsfamilier. Se kommunens hjemmeside.

Åpen klubb på skansen

Husk og bruk refleks!

Ord på veien; En god venn er vanskelig å finne, vanskelig å forlate og umulig å glemme.

 

Barnehagebarna hadde lystenning utenfor rådhuset

Lystenning barnehagene 2018.jpg

 

Ønsker alle ei god helg!

Geir Knutsen
Ordfører