Det blir som kjent en annerledes påske for oss alle i år. De forskjellige tradisjonene man har i forhold til sosial omgang med slekt og venner, må tilpasses det felles ansvar som vi alle har i disse tider.

Jeg registrerer at det er flere som ønsker at ting skal være som de alltid har vært. Man kommer hjem på påskeferie fra steder og områder som har mange smittede, og det planlegges hyttekos og gode opplevelser sammen med familie og venner. Dette har jeg full forståelse for. Men, jeg håper ikke at vi etter påske får tilfeller av smitte på grunn av slike ting. Derfor ber jeg dere alle om å følge de anbefalingene som gjelder, og som nå burde være godt innarbeidet. De som kommer på besøk utenfra Øst-Finnmark, må følge retningslinjene for hjemmekarantene.

Folkehelseinstituttet viser de forskjellige anbefalingene for avstand på en fin måte:

Avstand_970x686.png

Vi har fortsatt ingen påviste smittetilfeller i lille, avsidesliggende og sårbare Båtsfjord nå når vi går inn i den stille uka. Dette kan vi alle være kjempestolte av. Dette er et resultat av at man har tatt situasjonen på alvor, og har tilpasset seg til en ny, annerledes og heldigvis midlertidig hverdag.

I dag har et enstemmig formannskap vedtatt å videreføre våre lokale karantenebestemmelser frem til over påske, dvs. den 15. april.

Med dette ønsker jeg dere alle sammen en riktig god påske!

HUSK, HOLD AVSTAND, VASK HENDENE OG TA VARE PÅ HVERANDRE.

 

Ronald

Påskehilsen fra ordføreren.pdf