PRESSEMELDING.

 

Båtsfjord Kommune med nye pålegg, tiltak og oppfordringer.

Med bakgrunn i regjeringens nye tiltak, som ble publisert 23.03.21, med virkning fra midnatt, natt til torsdag 25. mars, har Båtsfjord kommune besluttet følgende:

  • Personell som kommer utenfra Finnmark på jobbreise til Båtsfjord, pålegges en fritidskarantene i 10 dager regnet fra ankomst Båtsfjord. De pålegges å teste seg så tett opp til avreise til Båtsfjord som mulig, samt ved ankomst til Båtsfjord.
  • Gjester/Påsketurister som kommer reisende fra steder utenfor Finnmark, pålegges å foreta en hurtigtest ved ankomst Båtsfjord.
  • Innendørs organisert idretts- og fritidsaktiviteter for voksne, forbys. Dette innebærer at treningsstudio stenges, og at aktiviteter slik som f.eks. spinning og crossfit opphører. Unntaket er rehabilitering og opptrening som tilbys individuelt eller i mindre grupper med arrangør, samt individuell trening og behandling som det kan bestilles time til.
  • Det presiseres at det nå er en anbefaling om at man skal heve avstandsgrensa fra 1 til 2 meter, og at det oppfordres til bruk av munnbind i det offentlige rom der det ikke er mulig å holde 2 meters avstand.

Tiltakene er gjeldende fra midnatt, natt til torsdag 25. mars, og frem til 12. april.

Vi henviser ellers til informasjon som finnes på regjeringens nettsider, www.regjeringen.no.

 

Båtsfjord, 24.03.2021

Ronald Wærnes (sign.), ordfører i Båtsfjord Kommune

 

Pressekontakt: Ordfører Ronald Wærnes, tlf. 917 12 116/ ronald.waernes@batsfjord.kommune.no.

Pressemelding 24_03_21.pdf