Helgenytt 17.02.23

 

Hei alle sammen. Innom for ønske dere ei fin helg. Etter noen dager med heftig vær, håper jeg det blir roligere forhold i helga.

Det nærmer seg tiden for hyttelivets gleder, noen entusiaster har allerede startet for mange helger siden. Vi har noen flotte vintermåneder foran oss.

De to siste ukene har det ikke vært den store reisevirksomhet, men kun et par turer i eget fylke. Vært innom Kirkenes og Karasjok, og begge turene endte med stengte veier, og noen timer ekstra på andre siden av bommen i Auster Tana.

Jeg fikk gleden av å åpne yrkesmessen i forrige uke. Over 30 utstillere fra både egen kommune, men også en del utenifra. Gledelig er det jo å tenke på at neste yrkesmesse blir arrangert på «Nyskolen».

Frokostmøter blir arrangert i regi av Linken Næringshage med jevne mellomrom, der ordfører blir bedt med inn for å informere om hva som rører seg i kommunen. Fikk sagt litt angående Ecura, som er tilbyderne som vant anbudskonkurranse i forhold til den videre drift ved Solbakken, fikk fortalt litt om gammel ambulansen vår som nå er i drift i Ukraina og prosjekt ny barnehage har fått satt ned ny styringsgruppe. Politikerne i Båtsfjord har sammen med næringslivet gitt klare signaler om at vi ikke må bygge barnehagen for liten, og ønsker at dagens 96 plasser, blir økt til 108 plasser når ny barnehage skal utformes.

Det var fint å få høre Rainer Hansen fortelle om sine planer med hotellet, og de andre eiendommene har i sitt eie. Det blir spennende å følge utviklingen på hans konsept.

UB (Ungdomsbedriftene) i Båtsfjord hadde også en presentasjon av hva de har og skal jobbe med dette året, flott, kreativ og engasjert ungdom kunne vise frem 3 prosjekter bestående av S-Omsorg, Smakløs og Rødt Lys, tenker vi får mer informasjon og presentasjon fremover, når prosjektene begynner å bli ferdigstilte.

Vår egen Brannsjef Kjetil Kristiansen, fikk en flott tur fra Norge til Ukraina, for å overlevere vår gamle brannbil til innsatsstyrkene i den pågående krigen. Kjetil forteller at det var 20 brannbiler, 5 ambulanser og 2 trailere, som sammen kjørte i kolonne til Ukraina. Trailere hadde med hjelpeutstyr, kjøpt inn av blant annet penger som ble samlet inn fra Båtsfjord på Vipps.

50 mannskap fra Norge var med på ferden, for overlevering og opplæring på de ulike bilene, mannskapet fikk etter hvert overnatte i medbrakte soveposer på en gammel gymsal, og nedlagt barnehjem.

Båtsfjord sin gamle brannbil ble etter hvert fraktet 140 mil, sør-øst i landet, rett inn mot kampområdene.

Kjetil forteller at det har vært en fin opplevelse å kunne bidra, men samtidig veldig tankevekkende og trist. En følelsesladet tur, der de visste va som var status i landet de forlot.

Med dette ønsker jeg dere ei knakende god helg, ta vare på hverandre. Og tenk over hvor heldige vi egentlige er som får bo i Norge, og ikke minst i vår egen Fiskerihovedstad.