Friluftsrådene er interkommunale samarbeid som arbeider for at alle skal få mulighet til friluftsliv som helsefremmende, trivselsfremmende og miljøvennlig aktivitet. I samarbeid med kommunene i Nord-Troms og Finnmark arrangerer vi friluftsskoler sommeren 2020. 

Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet for barn og ungdom, med hovedfokus på 10–13åringer. Målet med friluftsskolen er å gi deltakerne lystbetont introduksjon til friluftsliv. Friluftsskolen arrangeres på dagtid over 3 til 5 dager. Det kan være én overnatting, men er ikke et sammenhengende leirtilbud. Friluftsskolen skal normalt være åpen for alle og med

lav deltakeravgift. Friluftsskolen er et samarbeid mellom Den Norske Turistforeningen og Friluftsrådenes Landsforbund.

Alle søkere må:

Være glad i natur og friluftsliv

Like å arbeide med barn og unge

Ha førerkort klasse B

Kunne framlegge gyldig politiattest

Ha grunnleggende førstehjelpskunnskaper

Vi legger primært opp til friluftsskolene med varighet på 4 dager, og utbetaler et honorar på 7500 kr per friluftsskole. Til hver friluftsskole ansettes to ledere. Skriv gjerne hvilken periode du er ledig, hvor mange friluftsskoler du ønsker å være leder for, samt ønsket sted. Lokal kjennskap er en fordel, men ikke et krav. Ledere utenfra kan søke om tilskudd til reise til/fra Nord-Troms og Finnmark.

Steder vi har behov for ledere er: Porsanger, Loppa, Nesseby, Gamvik, Måsøy, Kautokeino, Vardø og Nordreisa. 

Søknad sendes til post@perletur.no innen 10. mars.