Gratulerer så mye med kvinnedagen.

Her er en liten oppdatering fra de siste ukene, mellom positiv corona test og påfølgende influensa, har det ikke vært optimalt å henge med på alt som rører seg.

Det jeg kan si, er at jeg aldri hadde trodd at vi skulle komme inn i en situasjon som vi er i per i dag, de vi alle følger med på nyheter og er like forundret over ta vi må ta ordet krig i vår munn. 

Vi kjenner på håpløshet ovenfor våre medmennesker, og tilbakemeldinger fra mange i befolkningen rundt oss er at vi ønsker å hjelpe. Mange har allerede stilt seg disponibel både med å sende utstyr, og til å ta imot flyktninger i private hjem. Dette viser at vi har hjertet på rett plass. Vi har også et ansvar til å ta vare på den russiske befolkningen som også er redde for sine, de har ikke kontroll eller medbestemmelse på hva deres leder i hjemlandet har stelt i stand. Gjensidig respekt er alltid å foretrekke. 

Hadde møte med WSP (som bygger skole)i forrige uke, de kan fortelle at de fremdeles ligger i rute med byggingen, til tross iherdig snømåkking på tomten. Det har vært fortvilte arbeidere, som har brukt deler av dagen til snømåkking (opptil to ganger per dag), tid de heller skulle ønske de kunne brukt til det en entreprenør skal gjøre. Fremdeles ser det ut for at selve bygget blir å reise seg i løpet av mai måned. 

Jeg har deltatt på rådsmøter, der vi har fått gleden av deltagelse fra stortinget med oss. UD, næringsdepartementet og representant fra statsministerens kontor. Vi har løftet inn bekymringer fra næringslivet grunnet krigen, signaler som kommer fra hele Øst Finnmark, spesielt fra Sør-Varanger og Båtsfjord. Vi har etterspurt informasjon fra staten, vi føler oss til tilsidesatt i forhold til dette, vi er tross alt nærmeste nabo til dette store landet i øst.

Hadde gleden av å åpne Vinterlyd torsdag i forrige uke, det skjedde på Skansen før ungdomskonserten startet. Flotte representanter med barn fra 6-18 år, hadde en kjempeflott konsert, det var "stinn brakke", og jeg tror ungdommen var strålende fornøyd med oppmøte fra Båtsfjords befolkning.  Kan heller ikke unnlate å nok en gang få skryte av kulturskolen, rockekjelleren og alle andre frivillige voksne som gjør dette mulig. Vinterlyd fortsatte da både fredag og lørdag med utsolgte konserter. Lørdags formiddag var det kulturskoleelever som hadde fremføring på Brygga, også her var det fullsatt med publikum. Vinterlyd setter virkelig Båtsfjord på kartet, takk for det, til alle involverte.

Ønsker dere alle ei fantastisk fin uke, ta vare på hverandre.

Mvh Lone