Heia alle sammen, og god helg.

Nå er vi endelig kommet frem til årets messehelg, som for øvrig ikke har vært arrangert siden 2019. Vi håper på at messa blir godt besøkt, at været blir bra og alle utstillere kan dra herifra i morgen med et godt inntrykk av Båtsfjord.

De siste dagene har jeg vært på besøk i hovedstaden, der alle landets ordførere var invitert av ordfører i Oslo, Marianne Borgen, til å se det nye nasjonalmuseet før det åpnes formelt for publikum den 11.juni-22.  Vi ble i tillegg invitert til festmiddag på rådhuset der både kong Harald og dronning Sonja var til stede. En høytidelig og ærefull seanse for ei enkel Båtsfjord jente å være til stede på.

Jeg vil også informere om at vi har startet jobben mot en ryddigere og penere Båtsfjord. Vi har i år fått gode innspill fra pensjonistforeningen på hvordan de ser for seg at dette skal la seg gjøre, og hvordan de tenker at dette skal vi sammen få til. Mandag har kommunen, pensjonistene og ungdomskoordinator satt opp møte for å legge en strategi.

Vil uavhengig av dette oppfordre Båtsfjordinger til å rydde rundt hus/leilighet, hager og felles arealer som lekeplasser for å et triveligere utemiljø. Avfall kan leveres på Øfas, med avfallskortene som hver husstand har fått utlevert.

Jeg har i dag bestilt blomsterkasser til hver avdeling på helsesenteret, som skal pynte opp utenfor dørene og gjøre det i alle fall litt triveligere å komme både på besøk og på jobb. Jeg skal samtidig benytte anledningen til å berømme den gode jobben Båtsfjordservice gjør for et penere Båtsfjord. Det samme gjelder 4H, med både voksne og barn som tryller frem flotte blomsterdekorasjoner rundt om i Båtsfjord. Jeg håper i tillegg 4H er i gang til neste år med drivhus full av nydelige blomster.

 

Nyskolen, er som dere sikkert har sett i full fremdrift. Det skjer mye, og det skjer fort i det stadiet som de nå er i.  Skolebygget er i rute i forhold til fremdriftsplanene.  Det vil være mulig å se en presentasjon av skoleprosjektet under Båtsfjordmessa i morgen 11.juni.

 

Mai var en hektisk måned med mange møter, en del reising og konferanse i forhold til økonomien i Båtsfjord kommune.

16. mai fikk Ordfører, Havnesjef Morten Albertsen og Kommunestyrerepresentant/ leder i Fiskerigruppa Frank Kristiansen gleden av å ønske Havilas nye «Capella» velkommen til havn i Båtsfjord.

Vi fikk feiret 17. mai i et greit Finnmarksvær, og vi er vel alle glade for at den siste snøstormen før sommeren, mest sannsynlig var i midten av mai.

Vi har kommunestyremøte 16.juni klokken 18:00.

Vil med dette ønske dere ei flott helg.

Med vennlig hilsen Lone