Hei alle Båtsfjordinger. 

Mitt første ukenytt innlegg på kommunens side, siden jeg overtok som ordfører. Ikke alltid det er like lett å få med seg tilganger til de ulike sidene man skal håndtere i dagens dataverden.

Den siste uka har vært hektisk, ikke så ille for meg, men må få berømme et fantastisk team som jobber i helse. De har spesielt denne helgen måtte stått på både dag og natt, alt fra telefoner fra foreldre, nærkontakter, ansatte og bekymrede sambygdinger, til testing, møter og informasjon til alle som ringer på corona telefon. Mange spørsmål fra personalet som jobber i helse, barnehage og skole, ja det er ikke bare å skal henge med nye anbefalinger og påbud fra FHI. 

Er endel spørsmål fra innbyggere i Båtsfjord, det rette forumet å stille disse spørmålene er ikke på Facebokk, om man forventer svar fra kommunen. Vi har som nevnt i pressemeldingene, Corona telefon 90298228. Regjeringen og FHI har også hele tiden oppdatert informasjon om de fleste og vanligste spørsmålene som stilles. Kan i allefall si så mye, at Båtsfjord kommune IKKE er kommet i den situasjon at vi må sende påviste Covid smittede ansatte på jobb. 

Den siste uken har det også vært endel jobb inn imot LOSA tilbudet, som vi kjemper for å beholde. Det har vært vanskelig for de 6 kommunene som har bedt om møte (Båtsfjord, Berlevåg,Tana ,Mehamn, Gamvik og Nordkapp) å komme i posisjon for dette med Fylkesrådsleder, med onsdag denne uken får vi det endelig til.

Vi har vært nødt til å avlyse Kommunestyremøtet denne uken, pga Covid utbruddet. Der skulle vi ha Workshop angående Bærekraft 25, dette var noe vi gledet oss til, for det er veldig interessant og lærerikt å jobbe med. Det er selvfølgelig bare utsatt, så vi har den tilgode. Vi jobber også med å få til et folkemøte i Båtsfjord angående Bærekraft 25, regner med at de fleste som leser dette ikke aner hva jeg snakker om, så vi ønsker å opplyse og informere flest mulig, for dette omhandler alle innbyggere i Båtsfjord.

Skoleprosjektet går sin gang, og de ligger godt i rute. Blir heretter oppdateringer angående skoleprosjekt fra WSP, hver 14.dag. Neste blir førstkommende torsdag, da er vi også så heldige at vi får være med på befaring på tomten.Personlig synes jeg at de ikke har vært så heldig med været siden de kom tilbake, men sånn er det en gang i Båtsfjord. Noen finværsdager om ei stund, så er alle snøstormer og stengte fjelloverganger glemt, heldigvis er vi fleste Båtsfjordinger laget slik.

Ha en fin uke alle sammen.

Mvh Lone Johnsen

Ordfører.