Hei igjen alle sammen. 

En ny uke med møtevirksomhet er over. Det har vært spennede temaer som har vært tatt opp, alt fra barnevern, ekstraordinært næringsstyre, teknisk styre, styremøte i Fiskerigruppa og Fiskerihovedstaden prosjekt. I tillegg var jeg sammen med Fiskerihovedstaden Invest på befaring hos en bedrift som har jobbet allerede i flere år med etablering i Båtsfjord kommune, spennende.

Vi hadde møte i krise/beredskaps gruppen i kommunen, forrige mandag og i dag. Det ser heldigvis ut for at det store utbruddet vi hadde av Korona har roet seg litt, til tross for at tallene på smittede er ganske høye. Vi kan vel konstantere at befolkningen i Båtsfjord stort sett forholder seg til gitte anbefalinger, og at vi har vært flinke. Media har spekulert i tall i forhold til dårlig statistikk på vaksinering i Båtsfjord, disse tallene stemmer ikke. Jeg har snakket med smitteverns koordinator i kommunen, og hun bekrefter at tallene ikke stemmer, dette skyldes blant annet høyt antall arbeidsinnvandring i kommunen, mange av våre sambygdinger har vært i hjemlandet og vaksinert seg, og dermed ikke blitt registrert i systemene til Båtsfjord kommune. Det er selvfølgelig ønskelig at alle registrerer seg, men dette er jo frivillig.  

Senere denne uken får vi besøk av rektor ved LOSA Honningsvåg, dette blir nok et bra og informativt møte, der vi forhåpentligvis klarer å få klekket ut noen gode ideer på hvordan vi kan jobbe videre for å beholde et videregående tilbud til ungdommen vår. 

Jeg vil ønske dere alle en kjempefin uke.

Hilsen Lone Johnsen

Ordfører