Fredag i forrige uka var jeg innom Byggmakker og Jan Nylund og sønner (JNS), for å lever ut Båtsfjord kommunevåpens blankett.
JNS åpnet i 2019 nye lokaler på Foma, med garasjer og fasiliteter for de ansatte. Bedriften så seg nødt til å investere i nye lokasjoner, da bilparken rett og slett vokste ut av garasjeanleggene på Holmen. Men en økende mengde i bilparken, følger det naturlig nok med mange ansatte, som også fikk nytt oppholdssted innimellom all jobb. JNS ble etablert i 1953, da som Jan Nylund, etter hvert som barna ( Audun, Jorid og Jan Steinar) kom til verden og vokste til, ble de en naturlig del av familiebedriften, også Jan Nylunds kone Sigrid hadde en stor rolle i bedriften.
I 1992 overtok Audun, Jorid og Jan Steinar selskapet, og skiftet navn til Jan Nylund og sønner AS. Deres far, Jan, var aktivt med i bedriften i alle sine dager.
Etter samtale med Audun i dag, vet jeg at de ikke stopper her, de har mange planer i tiden fremover. Båtsfjord kommune ønsker dem lykke til videre, det blir spennende å følge utviklingen.
Dere er kjent for å være "ja" mennesker, dere gjør en god jobb og betyr mye for Båtsfjordsamfunnet på alle måter.
Senere i år har dere 70 årsjubileum, det står det respekt av.
BYGGMAKKER Båtsfjord hadde nyåpning 5.januar 2023. Dette er også en bedrift som ble startet i det små i, helt tilbake til 1956.
På kvelden, fredag 23.april 2021, veltet det sort røyk over store deler av Båtsfjord, vi var alle mer eller mindre i sjokk over at det var en av våre godt etablerte bedrifter som denne gang ble berørt av flammene. Selve butikken og store deler av lageret på bedriften gikk denne fredagen opp i røyk.
Alle ansatte ble berørte av denne hendelsen, og hadde en uviss fremtid i forhold til sin jobbsituasjon. Det ble raskt tatt en avgjørelse på å åpne butikken i "Værret", som hadde stått tom i mange år. Dette for at de skulle kunne opprettholde et tilbud til kundene sine, og jobb til sine ansatte mens bygging av nye lokaler kom på plass.
Brødrene Torgeir og Jan Arnulf Grefstad, var ikke i tvil. Her skal det selvfølgelig bygges opp igjen. Prosessen startet med å få tegnet nytt bygg, søknader, saksbehandlinger og snekkerteam/ entreprenører var ganske kjapt på plass. Under to år etter den fatale brannen, står et flott bygg med butikk og lager nå godt plassert på Foma.
Båtsfjord kommune
gratulerer
 
med ny flott butikk. Om noen år har også denne bedriften 70 årsjubileum, fantastisk.